Livegreenmagazine.nl schrijft positief met kritische noot over biologisch

'Groene' blogs vind je tegenwoordig volop op het internet. Toch is het online Live Green Magazine anders. Hier blogt Sigrid Koeleman regelmatig hoe zij als consument tegen een groen, duurzaam en biologisch leven aankijkt. Ze schrijft met kritische pen en discussies met de lezers zijn niet uitgesloten. Juist voor de biologische boer, teler, verwerker of winkelier is het interessant om Sigrid te volgen en stil te staan bij zaken die in de biologische sector vanzelfsprekend zijn, maar voor de (licht groene) consument niet altijd.

Vorig jaar oktober startte ze met Live Green Magazine zodat ze haar persoonlijk verhaal kwijt kon. Zo verbaast ze zich in haar onlangs geplaatste blog over de verschillen in biologisch, die niet altijd zichtbaar zijn voor de consument. Zoals het gebruik van de toegestane hulpmiddelen E300, E920 en enzymen in brood. Waarom zou je dit niet op de verpakking vermelden? Is het niet beter transparant te zijn en de consument zijn eigen keus te laten maken?

Live Green Magazine en de GMO discussie

Haar blog over genetische manipulatie leverde enorm veel discussie op tussen voor- en tegenstanders. Als de professionals het al niet weten, hoe zit het dan met de consument? Wat weet deze als er staat 'dat het gebruik van GMO niet is toegestaan in de biologische sector'. Wat houdt dit dan precies in? Waarom is dit niet toegestaan en is dit onderbouwd? Live Green Magazine houdt een spiegel voor: wat jij niet weet, weet de consument dus helemaal niet!

Ook positieve biologische tips

Aangezien Sigrid er wel heilig van overtuigd is dat biologisch de juiste manier van eten is, voor haarzelf, de dieren en het milieu, vind je ook volop positieve tips op haar site. Elke zaterdag is er een recept onder de noemer 'Low Budget Bio', om lezers ervan te overtuigen dat biologisch helemaal niet duur hoeft te zijn. De meeste recepten zijn bovendien gluten- en lactosevrij. Diverse gastbloggers komen aan het woord, zoals auteurs, bloggers uit de orthomoleculaire wereld en uit de duurzame hoek, waaronder de Bijenstichting en de modesector. Doel is lezers te informeren en inspireren, want, zoals Sigrid zegt: "When you change the way you see the world, you can change the world you see into a better place, for you and me!"

Momenteel loopt er een speciale actie op Live Green Magazine: meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg een gratis E-kookboekje met Lekker Low Budget Biorecepten cadeau!

Klik hier
voor haar blog over transparantie in biologisch.

Voor meer informatie: www.livegreenmagazine.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven