5-8 oktober:

Bio-Verkenningsmissie naar Polen

De Nederlandse Ambassade in Polen en Bionext organiseren een Bio-Verkenningsmissie naar Polen. De reis zal plaatsvinden van 5 tot en met 8 oktober 2016. Het bezoek zal bijdragen aan een beter inzicht in de biologische ontwikkelingen in Polen en de onderlinge relaties stimuleren en vergemakkelijken.

Tijdens het programma zullen verschillende interessante biologische bedrijven en instanties in Polen worden bezocht. Het bezoek wordt afgesloten met een bezoek aan de BioBazar in Warschau op zaterdag 8 oktober.

Polen en biologisch

Polen behoort tot de grootste landbouwproducenten van Europa. Het land heeft een landbouwareaal van ruim 14,5 miljoen hectare en telt circa 1,5 miljoen voornamelijk kleine boeren en kent daarmee na Roemenië het grootste aantal boeren in de EU. De klimatologische omstandigheden, kleinschalige landbouwstructuur en een relatief laag gebruik van pesticiden en kunstmest, maken het land bijzonder geschikt voor biologische productie. Momenteel bedraagt het areaal ruim 650.000 hectare en zijn er ruim 25.000 gecertificeerde bedrijven. De Poolse biologische productie neemt toe, maar kan de groeiende vraag naar biologische producten moeizaam bijbenen. Onder andere als gevolg van afstemming van productie-verwerking en distributie. De omzet van biologische levensmiddelenmarkt groeit circa 6% per jaar en bedraagt inmiddels 200 miljoen Euro. In Polen worden biologische producten in de eerste plaats verdeeld via kleine zelfstandige kruideniers met gezonde producten, die een marktaandeel van 75% hebben van de biologische omzet. Net als in de andere Europese landen zijn ook de Poolse consumenten steeds meer op zoek naar biologische producten in supermarkten. Retailers geven gehoor aan de wensen van de consumenten door speciale biologische schappen in te richten. Online winkels winnen ook marktaandeel in Polen. Inmiddels wordt 2% van de voedingsmiddelen via internet gedistribueerd. Meer informatie over biologische landbouw vindt u hier.

Aanmelden kan tot uiterlijk 9 september 2016, meer informatie en aanmelding via Jochem Wolthuis of het landbouwbureau op de Nederlandse Ambassade te Warschau.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.