"Zodra er weer iets speelt rond voedselveiligheid, neemt de klandizie toe"

Tweegesprek met oprichters Ekonoom.nl en BeterBio.nl

Dagblad van het Noorden publiceert een serie over de bedrijven en cijfers achter deze groeiende markt. Zo is ook een bezoek gebracht aan de online biologische supermarkten Ekonoom.nl en Beterbio.nl. Klik hier voor het volledige tweegesprek met Peter van Kampen van Ekonoom.nl in Noordwolde en Geert Jan Kemme van BeterBio.nl in Leek.

Er blijken vrij veel overeenkomsten te zijn tussen de bedrijven. Zo zijn beide ondernemers van mening dat niet alleen de producten, maar ook de bedrijfsvoering zo duurzaam mogelijk moet zijn. Idealen waren voor allebei een belangrijke drijfveer om hun bedrijf te beginnen. De online supermarkten profiteren ook allebei van voedselschandalen. Zo groeide het aantal klanten van Beterbio.nl explosief na het voedselschandaal met paardenvlees. Van Kempen herkent dit: "Zodra er weer iets speelt rond voedselveiligheid, neemt de klandizie toe." De bedrijven groeien hard. Van Kampen en Kemme zeggen beiden jaarlijks hun omzet te verdubbelen. Ze bezorgen beiden in (nagenoeg) het hele land.De concullega's zien allebei de toekomst van hun bedrijf zonnig tegemoet. Ze denken dat de biologische webwinkels een sterke concurrentiepositie hebben ten opzichte van bijvoorbeeld de supermarkten, die steeds meer biologische producten verkopen en met bezorgservices beginnen. De weg van producent naar consument is via de webshops de kortste en de snelste, stellen zij.

Klik hier voor het gehele artikel.

Bron: Dagblad van het Noorden

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.