Vijf 'oude' groenten nieuw in het Alnatura-assortiment

Alnatura biedt sinds halverwege deze maand in alle Alnatura Super Natur-filialen 'oude' groenten aan uit de lokale biologische teelt. Deze traditionele soorten onderscheiden zich positief dankzij hun smaak en optische verscheidenheid.

De oude groentensoorten werden vroeger veel in Duitsland geteeld en zijn optimaal aangepast aan de geografische, klimatologische en ook culturele omstandigheden. Ze werden in de afgelopen decennia echter steeds meer verdrongen door andere groentensoorten die een rijke oogst opleveren. In samenwerking met de vereniging 'ProSpecieRara', die zich inzet voor het behoud van bedreigde cultuurplanten en biologische diversiteit, breidt Alnatura het groentenassortiment uit met de volgende soorten:

Aubergine 'Rotonda bianca sfumata di rosa':
Deze aubergine uit Italië wordt tegenwoordig nog in mediterrane landen op de markt aangeboden. De lichtpaarse aubergines zijn voorzien van witte strepen en enigszins druppelvormig. Qua smaak zijn ze romig en mild.

Aardappel 'Blaue St. Galler':
De vorm en kleur van deze lange, ovale aardappel is zeer opvallend. De aardappel behoudt haar intens blauwe kleur ook bij het koken en frituren.

Courgette 'Tondo di Piacenza'
: Dit is een traditioneel Italiaans ras met bolvormige vrucht. Ook groter gegroeide exemplaren blijven mals en smakelijk. Ze zijn ideaal om te vullen.

Koolrabi 'Blaro'
: De knollen hebben een roodachtige, blauwpaarse schil. Ook grotere koolrabi's zijn mals en niet houtig, met een evenwichtige smaak.

Tomaat 'Auriga'
: Een oranjekleurig tomatenras met een aromatische smaak en zacht vruchtvlees.


Links de aubergine Rotonda, rechtsboven de koolrabi Blaro en rechtsonder de courgette 'Tondo di Piacenza'.

Biologische telers uit verschillende regio's van Duitsland cultiveren deze groenten en beleveren alle Alnatura-filialen via lokale bio-groothandelaren. Alnatura biedt de oude soorten tot aan het einde van het oogstseizoen van dit jaar in oktober aan. "We informeren onze klanten direct in de winkel over deze specialiteiten. De belangstelling is zeer groot", zegt Bernhard Sauer, inkoopverantwoordelijke bij Alnatura. Bij een aanhoudende vraag zal het assortiment in de toekomst verder worden uitgebreid. Bernhard Sauer vult aan: "Voor oude groentensoorten geldt: wie ze wil behouden, zou ze moeten eten."

Voor meer informatie: www.alnatura.de

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.