"Er komt ook een kokosbloesemstroop aan"

De Traay 'bezig bijtje' in productontwikkeling

Tholen - Er zijn momenteel volop ontwikkelingen gaande binnen het assortiment van de Traay in Lelystad. Halverwege juni is er bijvoorbeeld biologische honing met duindoorn aan het assortiment bio-honing toegevoegd. En daar zal het niet bij blijven, zo geeft Ilse Reitsma aan. "Er komt ook een kokosbloesemstroop aan, die wordt gemaakt van vers biologisch kokosbloesemsap. En onlangs hebben we al een schenkstroop geïntroduceerd."Ze vertelt dat de reacties op zowel de duindoorn als de schenkstroop erg positief zijn. In Duitsland is honing met duindoorn al erg populair en nu kunnen we er hier ook van genieten! Deze honing is lekker fruitig van smaak en de duindoorn wordt in Duitsland een 'Vitaminenbombe' omdat deze bes rijker aan vitaminen en mineralen is dan citrusfruit." Ook de schenkstroop is een aanwinst. De stroop heeft een zacht, zoete smaak en is gemaakt van natuurlijke ingrediënten: biologische bloemenhoning, donkere agavesiroop, caramel en vanille. Uiteraard lekker op je pannenkoek en wafel, maar ook door je yoghurt, over ijs en als zoetmiddel in gebak.Productontwikkeling

Ilse is inmiddels 6 jaar werkzaam bij de Traay en ze is erg betrokken bij het proces van ontwikkeling van nieuwe producten tot introductie. "Het gaat goed met de Traay. We focussen sinds een paar jaar niet meer enkel op de honingproducten, maar hebben inmiddels ook een mooie plek verkregen in het schap met stropen en siropen. Deze producten doen het heel goed als smaakvol alternatief voor geraffineerde suiker. De zoetwaarde van agave is bijvoorbeeld heel hoog, je hebt er dus maar een klein beetje van nodig. Bovendien is de agavesiroop ongeraffineerd en het heeft een lage glycemische index. In de productontwikkeling kijken we altijd goed naar de wensen zijn van de consument." Ondanks de toenemende vraag vanuit Duitsland en België zet de Traay nog altijd het grootste deel van de producten in Nederland af.Wat is voor Ilse het mooiste aan de Traay als bedrijf? "Het meest bijzonder vind ik dat de kennis en ervaring binnen de Traay nog altijd vanuit onze eigen imkerij komt. Oprichter van de Traay, Wouter Vuijk imkert zelf al 50 jaar op biologische wijze en kent van alle honingsoorten de unieke eigenschappen en smaak. Vanuit deze kennis en ervaring wordt de beste kwaliteit honing gekozen. Persoonlijk is het voor mij erg leuk dat we werken met mooie natuurproducten, allemaal met verschillende smaken en eigenschappen en diverse mogelijkheden, ook voor wat betreft de introductie van nieuwe producten. We zitten wat dat betreft echt niet stil. Zo zijn we momenteel bijvoorbeeld aan het kijken voor een nieuwe soort Demeter-honing."


Wouter Vuijk.

Bij de Traay worden ze af en toe geconfronteerd met schaarste van honing, dit komt voornamelijk door slechte weersomstandigheden (met als gevolg een mislukte oogst). "Aangezien we wel de kwaliteit willen blijven garanderen en onze producten willen aanbieden tegen een toegankelijke prijs, brengen we de inhoud van een aantal specialiteiten, zoals sinaasappelhoning, terug van 450 gram naar 350 gram."

Voor meer informatie:

Ilse Reitsma
Imkerij de Traay
Platinastraat 50
8211 AR Lelystad
0320 282928
i.reitsma@detraay.com
www.detraay.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven