Bij eetcafé 'Rode peper & Basilicum' in het centrum van Ede zijn allerlei biologische producten verkrijgbaar. "Wij werken zoveel mogelijk met natuurlijke producten die met passie en oog voor mens en milieu worden gemaakt", zo staat vermeld op de website www.rodepeperenbasilicum.nl. Hij geeft in een artikel op EdeStad.nl aan dat hij de liefde voor biologisch eten in zijn opvoeding meegekregen heeft: "Ik ben zelf grotendeels met biologische voeding grootgebracht. Dat was in de jaren negentig toen het nog een geitenwollensokken- imago had. In mijn optiek heeft het onderwerp zich inmiddels ontwikkeld tot een hype. In principe een goede zaak dat meer mensen bezig zijn met voeding en gezondheid, maar tegenwoordig zijn er zoveel keurmerken dat het een kwestie is van prioriteiten stellen. Wij proberen vooropgesteld smaakvolle en betaalbare gerechten te serveren en dat zo puur en natuurlijk mogelijk aan te pakken."
Op de website van het aan de Grotestraat 104 gevestigde eetcafé staat dat de koffie en thee die ze schenken biologisch en fairtrade is. Op de dinerkaart staat onder meer een biologische beefburger.
Voor meer informatie: www.rodepeperenbasilicum.nl
Bron: Ede Stad.nl
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Ik dacht eigenlijk dat dit in ons kleine land niet mogelijk was"
- Veiligheidswaarschuwing Pure Goat Company Volledige Zuigelingenvoeding 1, 800 gram
- Biologische melkprijs Eko-Holland stijgt met 2 euro
- Mimo: Biologische chocolate-chipkoekjes om af te bakken
- "Het beleid ter ondersteuning van de biologische landbouw in Frankrijk blijft ontoereikend"
Top 5 - afgelopen week
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Tweede Kamer: "Ondersteun biologische koplopers in stikstofaanpak"
- Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- Anders Invest Food & Agri fonds participeert in Horizon Natuurvoeding
- De Speld steekt de draak met biologisch
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Eigenaar eetcafé Rode peper & Basilicum:
"Ik ben zelf grotendeels met biologische voeding grootgebracht"
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-01 Rock Werchter gaat voor lokaal lekkers met de Smaakfabriek
- 2022-06-29 Jubileumcongres EFMI over de foodtrends van gisteren, vandaag en morgen
- 2022-06-28 Nieuwe samenwerking GEPU en Rungis
- 2022-06-24 UMC Utrecht gaat voor gezonder voedingsaanbod
- 2022-06-21 Australische pubs overwegen om sla als bijgerecht optioneel te maken om verspilling tegen te gaan
- 2022-06-17 Eerste biologische bedrijfsrestaurant in Hamburg geopend
- 2022-06-17 Zwitserse samenwerking brengt biologische voeding in crèche, school en kantine
- 2022-06-10 Exki breidt cateringservice uit naar Antwerpen
- 2022-06-07 "Wij kennen alle boeren waar we inkopen"
- 2022-06-02 Ruim vijf miljoen maaltijden gered van verspilling in 2021
- 2022-06-02 CO2-Impact Tool moet assortiment in bedrijfsrestaurants verduurzamen
- 2022-06-01 Een Tweede Michelinster voor De Nieuwe Winkel
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis