OTC-Holland vernieuwt Mmmbio-label, vanaf september:

Jaarrond wekelijks biologische ananassen uit Ivoorkust

In 2014 is OTC-Holland gestart met de ontwikkeling van biologische ananasteelt in Ivoorkust in samenwerking met een telerscoöperatie uit de regio. Afgelopen mei ontvingen zij de eerste biologische ananassen en de kwaliteit ervan is zeer goed. In Bonoua, hét ananas teeltgebied van Ivoorkust, ondersteunt OTC de telers met financiering en advies. Samen investeren de telers en OTC ook in infrastructuur, zodat de ananassen zo optimaal mogelijk worden geoogst, gesorteerd, verpakt en getransporteerd, met als resultaat dat OTC vanaf september jaarrond wekelijkse binnenkomsten verwacht.Huismerk Mmmbio: quality, social & sustainable

De ananassen kunnen (op verzoek) worden voorzien van het vernieuwde Mmmbio-label. Vanwege uitbreiding van het biologische assortiment is parallel ook het huismerk Mmmbio aangepakt. Mmmbio, met het herkenbare groene logo in de vorm van een honingraad, staat voor hoogwaardige biologische producten met oog voor kwaliteit, duurzaamheid en sociale ontwikkeling in het leefgebied van de teler, en is geheel in lijn met de OTC-kernwaarden 'Organic Integrity, Transparency en Commitment'. In Ivoorkust werkt OTC samen met de telers aan het 'OTC-Social Upliftment programma'. In ruil voor het commitment vraagt OTC van hun partners om een sociaal project te ontwikkelen waarin educatie een hoofdrol speelt. Immers, zo is de gedachte bij OTC: educatie is de sleutel naar een betere toekomst! Naast uitbreiding van de verpakkingslijn wordt er op dit moment ook gewerkt aan de website www.mmmbio.com en is binnenkort online te bewonderen. In de toekomst hoopt OTC vele sociale projecten aan het Mmmbio-label te kunnen verbinden.


Wekelijkse binnenkomsten

Vanaf deze week ontvangt OTC wekelijks een container biologische ananassen in het OTC bio handling center in Poeldijk. Voor meer informatie over biologische ananassen kunt u contact opnemen met Barry Raadschelders via 06 29702905 of via e-mailadres barry@otcholland.com.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.