Peruaanse bio-bananenexport +19%

De Peruaanse export van biologische bananen naar Europa, Canada, Japan en de VS is met 19% toegenomen en heeft daarmee 143 miljoen dollar bereikt in 2015. Het Regional Technical Committee of Organic Banananas geeft aan dat 9637 containers met biologische bananen zijn geëxporteerd naar verschillende internationale markten. Grote gebieden worden gebruikt om de bananen te telen, wat direct en indirect goed is voor de werkgelegenheid. De meeste bananenplantages hebben verschillende certificeringen. De groei in export komt zowel door de groeiende vraag als door de uitbreiding van nieuwe plantages. 


Volgens de Banana Regional Technical Committee bezoeken buitenlandse bedrijven voornamelijk het noorden van het land aangezien zij interesse hebben in binnenlandse producten zoals biologische bananen, druiven en mango's.Op 5 en 6 oktober zal het 5e International Congress of Organic Bananas plaatsvinden in de aula van de National University van Piura.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.