Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kunnen Deense bio-telers de Amerikaanse redden?

Er is op Indiegogo.com een crowdfunding campagne gestart om de Amerikaanse teler Matt Hockersmith naar Denemarken te laten vliegen om een documentaire te maken. Deze documentaire zal Organic Vikings heten en zal gaan over zijn mogelijke transitie naar biologisch telen.



Amerikaanse telers hebben het steeds moeilijker en velen geloven dat de overgang naar biologisch telen de sleutel tot succes kan zijn. 

Het plan is dat Hockersmith vanaf Wyoming naar Denemarken vliegt waar hij Deense telers kan ontmoeten en met eigen ogen hun werk kan zien. Hij kan al zijn ervaringen en kennis meenemen naar Amerika waar hij dit met anderen kan delen. 

Filmmaker Lee Allen Johnson vond dat Denemarken de perfecte setting was voor deze documentaire. De Deense overheid werkt al sinds 2007 aan de overgang naar biologisch en duurzaam telen in de gehele sector. Ambtenaren in Kopenhagen hebben zich als doel gesteld om in de overheidsgebouwen 90% biologische voeding te serveren. 

Johnson: "Wat we eigenlijk proberen, is om een mogelijkheid te creƫren voor samenwerking tussen de niet-biologische en duurzame biologische telers want dat is waar de kracht ligt. Elk bedrijf dat we kunnen helpen om biologisch te gaan telen, maakt een verschil."
Publicatiedatum: