De umamismaak (de vijfde smaak) wordt door veel Europeanen nog niet zo snel herkend. In veel Japanse producten komt deze smaak terug. Voor Japanners is het creëren van deze smaak zelfs een soort hoger doel.
Gestoomde sojabonen en koji worden gemengd tijdens het actieve kojifermentatieproces van 3 dagen.
Peter Jacobs legt in het vierde deel van zijn reisverslag uit hoe de unieke Japanse schimmel 'koji' en een zorgvuldige fermentatie bijdragen aan een écht Japans product met een umami smaak.
Het is een heel bijzonder proces! Lezen hoe zoiets in zijn werk gaat? Klik hier om te leren over koji, fermentatie en umami.
Voor meer informatie: www.terrasana.nl

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Tweede Kamer: "Ondersteun biologische koplopers in stikstofaanpak"
- Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- Anders Invest Food & Agri fonds participeert in Horizon Natuurvoeding
- De Speld steekt de draak met biologisch
Top 5 - afgelopen maand
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-07 Gouden Partner Award voor Brinkers Food
- 2022-07-06 FiBL presenteert haar nieuwe campus
- 2022-07-06 Extra meelworm op Europees menu, Nederlandse insectenteler ziet groeikansen in Europa
- 2022-07-06 Van mengteelt tot samenwerking
- 2022-07-05 Houwers Groep en CleanIT Solutions bundelen krachten in CleanIT Group
- 2022-07-05 ekaterra benoemt nieuwe CEO en voorzitter
- 2022-07-05 Fairtrade verkopen stijgen met 11% in 2021
- 2022-07-01 2,1 miljoen euro voor versnelde uitrol platform met recepten op maat
- 2022-07-01 Maria Geuze nieuwe directeur Slow Food Youth Network Nederland
- 2022-06-30 Anders Invest Food & Agri fonds participeert in Horizon Natuurvoeding
- 2022-06-30 Dutch Seaweed Group en Seaweed Food Solutions gaan samenwerken
- 2022-06-29 Nieuw laboratorium TLR op Dutch Fresh Port geopend
- 2022-06-24 Bezoekersaantallen Floriade blijven sterk achter
- 2022-06-24 De Smaakspecialist investeert in zeewier en neemt de activiteiten van Seamore over
- 2022-06-23 Vogelaar Vredehof mag na aanpassingen uitbreidingen
- 2022-06-22 Belgisch vorstenpaar bezoekt BelOrta bij de start hoogseizoen Belgisch zachtfruit
- 2022-06-22 Uit de oude doos: Boerenprotest
- 2022-06-21 Officiële opening Agro Duiveland
- 2022-06-17 Veertigjarig jubileum voor de grootste internationale bio-vereniging Naturland
- 2022-06-17 "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"