Axxent groeit mee met biologisch

Tholen - Een groot deel van het assortiment van Axxent Masters in Tea in Gorinchem is inmiddels biologisch. Timothy Nuijen: "We merken dat er steeds meer vraag naar biologische en Fairtrade gecertificeerde thee is en deze vraag kunnen we ook bedienen. Ook vanuit de private label-hoek is er steeds meer animo voor biologisch." Met de Tea of Life biologische lijn richt Axxent zich met name op de out-of-home-markt, deze thee gaat naar ziekenhuizen, instellingen en dergelijke. En vanuit de horeca is er voornamelijk veel vraag naar Bradley's, het theemerk dat zowel biologisch als Fairtrade gecertificeerd is. "Bradley's is een grote speler in het horecasegment. Momenteel zijn we druk met het 'rebranden' van het merk."De Tea of Life-lijn heeft eerder dit jaar een metamorfose ondergaan. "Aan deze lijn zijn diverse hippe smaken toegevoegd, namelijk citroen/gember, witte thee cranberry en pure groene thee. Ook zijn we naar een kleinere verpakking overgegaan. Voorheen zaten er 50 zakjes in de doos, nu zijn dit er 20 voor meer gebruiksgemak. Ze zitten in een aantrekkelijk ogend doosje. Voor maximale versheid hebben we gekozen voor heat seal enveloppen. Ook zit er geen nietje, maar een knoop aan het touwtje."

Timothy sluit niet uit dat het bio-aanbod binnen Axxent nog verder toe zal nemen in de toekomst. "Misschien gaan we inderdaad nog meer biologische theeën introduceren. Het is namelijk een mooie manier om je als thee-aanbieder te onderscheiden. Er is steeds meer vraag naar biologisch, ook vanuit de eindgebruiker." 


Export

Axxent handelt ook veel met het buitenland, vandaar dat deelname aan de BIOFACH inmiddels jaarlijks op de agenda staat. "We hebben ons meteen na de beurs van dit jaar al ingeschreven voor de editie van 2017. Op de BIOFACH krijgen we de mogelijkheid om de juiste mensen te spreken."

Voor meer informatie:

Axxent Masters in Tea
Avelingen West 50
4202 MV Gorinchem
0183 407490
Timothy@masters-in-tea.com
www.masters-in-tea.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven