Ons Groene Zusje 'geboren' uit Opgeweckt Noord

Ons Groene Zusje www.onsgroenezusje.nl is trendwatcher van groene zaken. "Wij kijken goed om ons heen, wat is groen, wie doen het subliem in het groene domein, welk bedrijf is bijzonder en duurzaam. Of waar zijn er leuke duurzame ontwikkelingen", vertelt Dorothea Piek.

Zoals Kermit de kikker al bezong: It's not easy being green. Ons Groene Zusje komt voort uit Opgeweckt Noord, de eerste verpakkingsvrije winkel van Nederland. "Helaas hebben wij moeten besluiten te stoppen met de winkel. Het werd ons vaak gevraagd; 'Wat gaan jullie nu doen?' Maar ja… het besluit om te stoppen met Opgeweckt Noord, voelt als een scheiding en dan heb je de volgende dag ook niet een nieuwe verkering. Dit kost tijd, moet verwerkt worden en dan komt er vanzelf weer ruimte voor een 'nieuwe liefde'. In de tussentijd kunnen we wel goed om ons heen kijken, en dat is precies wat we gaan doen. Kijken en beleven, toffe groene initiatieven spotten en ze delen op de weblog van @onsgroenezusje." Ons Groene Zusje is 'het groene kindje' van Buro Goeie Grond.

Het blog wordt gerund door Dorothea, zij is de trendwachter van groene zaken. Samen met een aantal groene reporters, schrijven en delen ze tips, schrijven blogs, delen duurzame links op het gebied van groen en duurzaam leven en/of ondernemen. Ze spotten trends en delen lekkere (biologische) recepten.

Ons Groene Zusje is op zoek naar groene initiatieven/evenementen/organisaties/clubs, klein of groot, alles wat groen is verdient een plekje in de spotlights. De initiatiefnemers komen graag langs voor een reportage (vermelding op de weblog en social media) en men maakt kans op de unieke 'fijne groene omgeving' ranking & keurmerk van Ons Groene Zusje. Ons Groene Zusje is onafhankelijk en heeft geen winstbelang. Ze bevinden zich in Noord-Nederland, maar gaan ook graag over die grens. Het motto van Ons Groene Zusje is: de wereld – door kleine stapjes – een beetje groener maken, door het delen van pure inspiratie!

Voor meer informatie: www.onsgroenezusje.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven