Struman's presenteert Australisch bio-bier

Australische bierdrinkers hebben meer keus in de biologische biersector, nu Struman's Organic Beer Co. twee biologische bieren heeft gepresenteerd.
Struman's heeft een Premium Lager en een Dry variant met minder koolstof op de markt gebracht. Ze zullen in eerste instantie beschikbaar zijn via Dan Murphy's en BWS. 

Eén van de oprichters van Struman's, Ash Truscott vertelde dat het idee is ontstaan na een avondje in de kroeg zo'n 18 maanden geleden. Ash Truscott: "Een paar vrienden en ik waren een avond op stap, en een van de jongens vroeg waarom we geen biologische bieren konden kopen in de kroeg of in de winkel. Dat was ongeveer 1,5 jaar geleden, en dat is waar alles begon. We zochten Bruce Peachy op en vroegen of dit mogelijk zou zijn. Hij dacht van wel. We focusten op het creëren van een bier met de hoogste kwaliteit. Het moet een goed biertje zijn met ingrediënten van de hoogste kwaliteit die we konden vinden.""We dachten dat er wel een reden voor zou zijn dat het nog niet bestond. Ik keek naar de kosten en de beschikbaarheid van ingrediënten, maar daar zaten geen problemen. De innovatie in de biersector was simpelweg niet gericht op biologisch of lager bier."

Alle bieren van Struman's zijn gecertificeerd door de Australian Certified Organic organisatie, wat betekent dat de inhoud van het flesje geproduceerd is zonder gewasbeschermingsmiddelen, en dat het niet genetisch is gemodificeerd.

Truscott: "We zagen een gat in de markt, om dagelijkse bierdrinkers de mogelijkheid te geven een biologisch biertje in de lagersector te proberen. Dit was ons begindoel, maar zodra de verkoop goed loopt willen we ook uitbreiden naar andere biervarianten, zoals een Pale Ale. Maar hier zijn nog geen definitieve plannen voor."

Truscott en zijn collega's zijn eerst naar BWS gegaan en daarna naar Dan Murphy's. Op basis van hun ideeën en voorspellingen hebben ze de inkoop en korte termijn capaciteit bepaald. "Dat is wat we op de korte tot medium termijn doen. Maar op de lange termijn willen we in ons eigen land en internationaal groeien. We zijn een klein bedrijf dus we pakken het methodisch aan. Eerst willen we dat het bedrijf goed loopt, en vervolgens zullen we meer netwerk opbouwen binnen de keten. 

Het eerste bier, de Premium Lager, wordt beschreven als een internationale lager met een sterke smaak en 4,6% alcohol. De tweede is de Low-Carb Dry bier, met 4,3% alcohol. Beide liggen in de supermarkt voor $19,99 (€13,46) voor een six-pack en $58,99 (€39,72) voor een krat.

Bron: The Shout

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven