"Bescheiden producent wil focussen op de sappen en jams"

Winkeliers waarderen verhaal achter Insieme

Tholen - Mont Blanc Foods is sinds kort het exclusieve verkoopkanaal voor de lijn met biologische jam en sap van de agrarische coöperatie 'Insieme'. "De producent benadrukte van begin af aan dat hij vooral wil focussen op het feit dat de producten lekker en puur zijn. Toch merk ik dat de winkeliers juist het verhaal erachter erg interessant vinden", vertelt Leo den Hamer. De sappen en jams worden geproduceerd door de agrarische coöperatie 'Insieme' (dit betekent 'samen'). De coöperatie is in 2003 opgericht met 10 leden, hoofdzakelijk vrouwen. Het doel van de coöperatie is om de terugkeer mogelijk te maken van vluchtelingen en ontheemden uit Bratunac en Srebrenica en ze aan te moedigen om een nieuw leven op te bouwen.Vandaag de dag is de coöperatie in staat om boeren te ondersteunen in de productiefase en zorgt voor het verzamelen, verwerken en verkoop van producten afkomstig van fruit. Om lid te worden van de coöperatie zijn er een aantal eisen. Zo moet het gaan om een relatief klein bedrijf, een familiebedrijf, waarbij de familie zelf in de productie actief is, moeten ze maximaal gebruik maken van lokaal fruit en werken met respect voor mens, dier, milieu, tradities en oude recepten. "De producten die dit heeft opgeleverd zijn van een prachtige kwaliteit. Puur biologisch en volledig op basis van fruit en zonder toevoeging van suiker", aldus Leo.Hij geeft aan dat de producent heel bescheiden is. "Ik vond het gaaf dat de producent van begin af aan benadrukte dat het verhaal er achter mooi is, maar dat hij vooral de aandacht op het product wil houden. Hij benadrukte dat het gewoon mooie producten zijn, lekker en puur. Daar moet het uiteindelijk om gaan. Al pratende met klanten merkte ik echter dat zij juist ook de achtergrond van de producten erg waarderen. Dat willen ze graag vertellen en het verklaart meteen waarom de producten geïmporteerd worden. Dit fruit is daar gewoon beter verkrijgbaar en dit verhaal er bij maakt het tot een heel begrijpelijk en mooi verhaal. Ook de consumenten reageren er goed op tijdens de proeverijen die we doen."

De sappen en jams zijn in vier smaken verkrijgbaar: framboos, braam, bosbessen en bosvruchten. Het sap is er in flessen van 200 en 500 milliliter. De producten worden gemaakt met alleen fruitsuikers. De jam bestaat voor 70% uit fruit, voor 30% uit appelsap en er zit fruitpectine als geleermiddel in. De sappen bestaan alleen uit fruit en water. "We gaan bekijken of er nog meer smaken bij kunnen komen, zo zijn we bijvoorbeeld al met aardbei bezig. Wel merken we dat er veel vraag is naar de bijzondere smaken framboos, braam en bosbessen."Bio-beurs

Maar hoe is Leo met deze producten in aanraking gekomen? "De producent heeft mij zelf benaderd op de Bio-beurs. Dat had ik nooit verwacht voordat ik daar ging staan. Uiteindelijk is dit met vier verschillende firma's gebeurd. "Daarvan hebben we inmiddels dit merk opgenomen, eentje hebben we afgewezen, met een ander merk gaan we volgend jaar aan de slag en voor de laatste gaan we een stukje winkelondersteuning verzorgen. In die zin heeft de Bio-beurs ons in allerlei opzichten veel opgeleverd."

Verkrijgbaarheid

De jams en sappen zijn al verkrijgbaar bij Organic Food For You en diverse speciaalzaken. "De afzet loopt heel goed. Organic Food For You heeft ze ook opgenomen, dus dat geeft een goede basis. En vanuit de specialiteitenwinkels en kaasspeciaalzaken is ook al veel vraag."

Proeven van de diverse bio-producten van Mont Blanc Foods kan onder meer tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten, die gehouden wordt op dinsdag 27 en woensdag 28 september (in Expo Houten).

Voor meer informatie:

Leo den Hamer
Mont Blanc Foods B.V.
Hemstukken 1
9761 KM Eelde
050 2806151
06 48686350
leo@montblancfoods.com
www.montblancfoods.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.