Elke Noorderzon-dag, dus 11 dagen lang, serveren ze in het Statement Restaurant een verrassingsmenu van drie gangen. Ze koken met ingrediënten die anders waren weggegooid om verschillende redenen, maar nooit om de reden dat ze niet goed meer zijn van kwaliteit. Bijvoorbeeld producten die te groot of te klein zijn volgens de Nederlandse handel en wetgeving, of die per ongeluk in een verkeerde verpakking terecht zijn gekomen. De producten komen uit het hele land, en zelfs van daarbuiten. Samen met veel biologische boeren maken ze op die manier een statement om voedselverspilling tegen te gaan.
Abonneren
Vacatures
Eten is om op te eten!
De Eetfabriek en De Zaai-Ster presenteren het Pop Up-Statement Restaurant op het Noorderzon festival van 18-28 augustus 2016. Met dit restaurant maken ze een Statement tegen voedselverspilling. Wereldwijd wordt er een enorme hoeveelheid goed voedsel verspild. Alleen al in Nederland wordt er per jaar voor meer dan 4 miljard euro aan voedsel weggegooid.
Elke Noorderzon-dag, dus 11 dagen lang, serveren ze in het Statement Restaurant een verrassingsmenu van drie gangen. Ze koken met ingrediënten die anders waren weggegooid om verschillende redenen, maar nooit om de reden dat ze niet goed meer zijn van kwaliteit. Bijvoorbeeld producten die te groot of te klein zijn volgens de Nederlandse handel en wetgeving, of die per ongeluk in een verkeerde verpakking terecht zijn gekomen. De producten komen uit het hele land, en zelfs van daarbuiten. Samen met veel biologische boeren maken ze op die manier een statement om voedselverspilling tegen te gaan.
Elke Noorderzon-dag, dus 11 dagen lang, serveren ze in het Statement Restaurant een verrassingsmenu van drie gangen. Ze koken met ingrediënten die anders waren weggegooid om verschillende redenen, maar nooit om de reden dat ze niet goed meer zijn van kwaliteit. Bijvoorbeeld producten die te groot of te klein zijn volgens de Nederlandse handel en wetgeving, of die per ongeluk in een verkeerde verpakking terecht zijn gekomen. De producten komen uit het hele land, en zelfs van daarbuiten. Samen met veel biologische boeren maken ze op die manier een statement om voedselverspilling tegen te gaan.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"
- 2023-07-10 Finalisten achtste editie Gaia Green Awards bekendgemaakt
- 2023-06-28 Cateraar start pilot met true pricing
- 2023-06-15 Horecazaak met mooiste terras van Schoten heeft nieuwe uitbater: bierarchitect Paul serveert alleen bio in Vordenstein
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'