Elke Noorderzon-dag, dus 11 dagen lang, serveren ze in het Statement Restaurant een verrassingsmenu van drie gangen. Ze koken met ingrediënten die anders waren weggegooid om verschillende redenen, maar nooit om de reden dat ze niet goed meer zijn van kwaliteit. Bijvoorbeeld producten die te groot of te klein zijn volgens de Nederlandse handel en wetgeving, of die per ongeluk in een verkeerde verpakking terecht zijn gekomen. De producten komen uit het hele land, en zelfs van daarbuiten. Samen met veel biologische boeren maken ze op die manier een statement om voedselverspilling tegen te gaan.
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Als we stoppen met gifgebruik en kunstmest, dan zal er veel goeds gebeuren voor de boeren"
- "Basilicumolie, waar het allemaal mee begon, is nog altijd ons meest populaire product"
- QR-code neemt consument bij de hand in de wereld van specerijen
- PAN Nederland constateert meer bestrijdingsmiddelen in tuinplanten
- Demoveldbijeenkomsten robuuste aardappelrassen: 4, 11 en 20 juli
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Eten is om op te eten!
De Eetfabriek en De Zaai-Ster presenteren het Pop Up-Statement Restaurant op het Noorderzon festival van 18-28 augustus 2016. Met dit restaurant maken ze een Statement tegen voedselverspilling. Wereldwijd wordt er een enorme hoeveelheid goed voedsel verspild. Alleen al in Nederland wordt er per jaar voor meer dan 4 miljard euro aan voedsel weggegooid.
Elke Noorderzon-dag, dus 11 dagen lang, serveren ze in het Statement Restaurant een verrassingsmenu van drie gangen. Ze koken met ingrediënten die anders waren weggegooid om verschillende redenen, maar nooit om de reden dat ze niet goed meer zijn van kwaliteit. Bijvoorbeeld producten die te groot of te klein zijn volgens de Nederlandse handel en wetgeving, of die per ongeluk in een verkeerde verpakking terecht zijn gekomen. De producten komen uit het hele land, en zelfs van daarbuiten. Samen met veel biologische boeren maken ze op die manier een statement om voedselverspilling tegen te gaan.
Elke Noorderzon-dag, dus 11 dagen lang, serveren ze in het Statement Restaurant een verrassingsmenu van drie gangen. Ze koken met ingrediënten die anders waren weggegooid om verschillende redenen, maar nooit om de reden dat ze niet goed meer zijn van kwaliteit. Bijvoorbeeld producten die te groot of te klein zijn volgens de Nederlandse handel en wetgeving, of die per ongeluk in een verkeerde verpakking terecht zijn gekomen. De producten komen uit het hele land, en zelfs van daarbuiten. Samen met veel biologische boeren maken ze op die manier een statement om voedselverspilling tegen te gaan.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-01 Rock Werchter gaat voor lokaal lekkers met de Smaakfabriek
- 2022-06-29 Jubileumcongres EFMI over de foodtrends van gisteren, vandaag en morgen
- 2022-06-28 Nieuwe samenwerking GEPU en Rungis
- 2022-06-24 UMC Utrecht gaat voor gezonder voedingsaanbod
- 2022-06-21 Australische pubs overwegen om sla als bijgerecht optioneel te maken om verspilling tegen te gaan
- 2022-06-17 Eerste biologische bedrijfsrestaurant in Hamburg geopend
- 2022-06-17 Zwitserse samenwerking brengt biologische voeding in crèche, school en kantine
- 2022-06-10 Exki breidt cateringservice uit naar Antwerpen
- 2022-06-07 "Wij kennen alle boeren waar we inkopen"
- 2022-06-02 Ruim vijf miljoen maaltijden gered van verspilling in 2021
- 2022-06-02 CO2-Impact Tool moet assortiment in bedrijfsrestaurants verduurzamen
- 2022-06-01 Een Tweede Michelinster voor De Nieuwe Winkel
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis