O.a. Hofwinkel met biologische levensmiddelen

Plannen voor 'bio-camping' in Neede

Hof van Moeder Aarde is een kleinschalige woon-werkgemeenschap, die ruimte biedt om duurzaam eenvoudig samen te zijn, zo meldt de woon-werkgemeenschap op de eigen website. Voor de realisatie van Hof van Moeder Aarde hebben de initiatiefnemers hun oog laten vallen op camping Den Eversman in Neede. "Deze locatie biedt een zee van groene ruimte, die we graag met anderen delen. Bijvoorbeeld in de vorm van de aanwezige groepsaccommodatie, een te realiseren workshopruimte, jaarplaatsen voor yurts en andere mobiele tiny holiday houses, duurzame kampeerplaatsen en een groepskampeerterrein. Dat geeft ons alle ruimte voor het organiseren van activiteiten op het gebied van onder andere persoonlijke ontwikkeling, creativiteit, natuurbeleving, klank, dans en duurzaamheid."

En meer over het uitgangspunt van Hof van Moeder Aarde: "Bij het beheer van het terrein is ons uitgangspunt dat we samenwerken met de aarde als levend wezen (in plaats van dat we de grond als productiemiddel bezitten). De grond brengen we daarom onder in een stichting, die de grond aan coöperatie Hof van Moeder Aarde verpacht onder voorwaarde dat deze ecologisch verantwoord beheerd wordt."

Daarnaast maken ze over de volle breedte een omslag van minder kwantiteit, naar meer kwaliteit: verduurzaming van alle gebouwen, minder bedden, grotere jaar- en kampeerplaatsen, meer duurzame voorzieningen, een Hofwinkel voor gasten met biologische levensmiddelen. "Door multifunctioneel gebruik van de plek kunnen we het geheel ook economisch weer rendabel maken."

Voor meer informatie: www.hofvanmoederaarde.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven