Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beweging voor landloze arbeiders opent bio-winkel in São Paulo

De grootste metropool van Zuid-Amerika heeft er een nieuwe biologische winkel bij, die is geopend om de toegang tot gezond en ecologisch geproduceerd voedsel in de stad te verbeteren. Inwoners van de stad kunnen nu naar Armazém do Campo, een winkel in Santa Cecília, waar ze kunnen kiezen uit honderden verschillende biologische producten die zijn geproduceerd door kleinschalige boerderijen die gelinkt zijn aan agrarische hervormingen.



De winkel is een initiatief van de Braziliaanse beweging voor landloze arbeiders, MST.
De winkelmanager zegt dat steeds meer consumenten voedselkwaliteit belangrijk vinden, en deze winkel biedt een commercieel alternatief. De winkel zal ook functioneren als distributiepunt voor agroecologische producten in het gehele land.

Bij de opening van de winkel zei de directeur van MST dat de winkel het voorbeeld is van de agrarische hervorming die gaande is. Hierin is de productie van gezond voedsel belangrijk. Honderden mensen kwamen naar de opening van de winkel.

De beweging voor biologisch voedsel in Brazilië is sterker geworden, als reactie op de grote hoeveelheid pesticiden die gebruikt worden. In Brazilië is deze hoeveelheid het hoogste ter wereld. De winst op de biologische markt zal waarschijnlijk sterk toenemen in de komende tijd, men verwacht voor het komende jaar een groei van tussen de 20 en 30 procent.

Momenteel zijn er 11.084 gecertificeerde biologische producenten in het land, met een oppervlakte van 950.000 hectare. Daar telen ze onder meer groenten, suikerriet, rijst, koffie, paranoten, cacao, açaí en guarana.

Bron: Foodtank
Publicatiedatum: