Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BioWorld ontvangt nieuwe lading kurkuma:

"Kurkuma is de nieuwe gember"

Tholen – Vanochtend (19 augustus) heeft BioWorld een nieuwe lading kurkuma uit Peru in ontvangst genomen. De leverancier van biologische groenten en fruit had kortgeleden al een vracht gember van dezelfde exporteur, Natural Green, binnengehaald. "De kurkuma oogt goed en de kwaliteit is daar ook naar", vertelt Friso Sterk van Bio World. "Als relatief onbekende nieuwkomer zie je het product steeds vaker terug als ingrediënt in dranken en gerechten, zoals smoothies, thee en Aziatische rijstmaaltijden. Kurkuma gaat dezelfde kant op als gember. Tot een paar jaar geleden onvindbaar in de schappen van de supermarkt, en moet je nu eens kijken", blikt Friso vooruit.



Nieuwkomer

"Kurkuma is nog niet zo lang bekend in Nederland. Eigenlijk is het sinds een jaar pas echt op de markt te verkrijgen. Dat maakt het op dit moment nog een nicheproduct. Maar het product wordt langzaam maar zeker beter beschikbaar en sinds kort ook geschaard onder de categorie superfood. Dat draagt er allemaal aan bij dat de vraag zienderogen toeneemt. Meerdere bedrijven zien de potentie en importeren het dan ook", vertelt Friso.



Jaarrond

BioWorld heeft de intentie om kurkuma als versproduct jaarrond aan te bieden. Het product is goed houdbaar en om die reden worden de producten vanaf de eerstvolgende lichting per zeevracht aangevoerd, in dezelfde containers waarin de gember wordt vervoerd. "Op deze manier houden we onze ecologische voetafdruk zo laag mogelijk. En daarbij: gember en kurkuma zijn beiden wortelsoorten, dat gaat prima samen. Bij aankomst bedienen wij supermarkten en groothandels. Vanuit de groothandels vindt het vanzelf zijn weg naar natuurvoedingswinkels. Ook in supermarkten zie je kurkuma in kleinverpakking steeds vaker verschijnen. Het krijgt een steeds prominentere plek in het schap."

Voor meer informatie:

Friso Sterk
BioWorld
ABC Westland 114
2685 DB Poeldijk
T: 0174-214450
f.sterk@bioworld.nl
www.bioworld.nl