Op dinsdag 16 augustus verzorgde Groene Weg slagerij Theo Pronk op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam een volledig biologische barbecue voor 3000 eerstejaars studenten. Een nieuw onderdeel van de Eurekaweek, de introductieweek van de Rotterdamse universiteit.
Theo Pronk: "We zijn al enkele jaren actief op de campus van de universiteit en hadden het idee al vaker gepresenteerd maar dit jaar ging de commissie van de introductieweek er voor."
Het menu bestond uit twee stuks vlees, aardappelsalade, stokbrood en sauzen. Jon de Ruijter, directeur van Erasmus Sport en mede- initiatiefnemer van de massale maaltijd: "De studenten kwamen rechtstreeks van de Erasmus Sport Experience in het stadion van Excelsior en hadden dus flink trek! We moesten aan het begin echt knallen om het bij te houden."
Vanuit 9 uitgiftepunten werden de studenten bediend. In de ondergaande zon bood de geheel vernieuwde EUR campus een geweldig decor voor dit evenement.
Jon: "De keuze voor Theo was vooraf reeds besloten en past naadloos in het duurzaamheidsbeleid van de Erasmus Universiteit. Theo kan als lokale bio specialist als geen ander inspelen op de steeds wisselende behoeftes tijdens de vele evenementen die we jaarlijks organiseren."
Theo is in zijn nopjes met het evenement: "We leveren reeds alle barbecues die Erasmus Sport organiseert, zo'n 2000-2500 pakketten per seizoen. Het was een kick om alle aankomende studenten een goede maaltijd te bieden tijdens hun introweek."
Binnenkort wordt besloten of de biologische barbecue de komende jaren onderdeel van de Eurekaweek uit blijft maken.
Voor meer informatie: Theo Pronk, 06 51118096 en Jon de Ruijter, 06 83211192
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Als we stoppen met gifgebruik en kunstmest, dan zal er veel goeds gebeuren voor de boeren"
- "Basilicumolie, waar het allemaal mee begon, is nog altijd ons meest populaire product"
- QR-code neemt consument bij de hand in de wereld van specerijen
- PAN Nederland constateert meer bestrijdingsmiddelen in tuinplanten
- Demoveldbijeenkomsten robuuste aardappelrassen: 4, 11 en 20 juli
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-01 "Als we stoppen met gifgebruik en kunstmest, dan zal er veel goeds gebeuren voor de boeren"
- 2022-06-29 Odin zet vol in op hanenvlees
- 2022-06-28 Past het dier nog op ons bord?
- 2022-06-23 Brede belangstelling voor open dag Exterkate Biologische Varkenshouderij
- 2022-06-16 Iedereen aan de krekels en meelwormen
- 2022-06-14 Biologische boeren met Jersey koeien gezocht
- 2022-06-13 Vlaamse minister op bezoek bij BioVar.be
- 2022-06-13 De Groene Weg viert haar 40-jarig jubileum
- 2022-06-03 Natuurlijk gedrag stimuleren in alternatieve huisvesting bevordert welzijn varkens
- 2022-06-03 Biologische salami en gekookte en gerookte ham gepresenteerd tijdens PLMA
- 2022-05-30 Uitbraak Afrikaanse Varkenspest bij biologisch varkensbedrijf in Baden-Württemberg
- 2022-05-25 Nieuwe webshop heeft biologisch vlees in de kuib
- 2022-05-18 Nieuw handboek geeft maatregelen voor diergezondheid en milieu in de biologische varkenshouderij
- 2022-05-17 Maatschap Boerrigter Bio wint Agroscoopbokaal Biologisch
- 2022-05-16 Eerste Belgische varkens geleverd aan De Groene Weg
- 2022-05-11 Tweede Kamer stemt tegen motie over vleestaks
- 2022-04-29 Zo worden stierkalfjes grootgebracht
- 2022-04-19 De Groene Weg in de prijzen met commercial
- 2022-03-31 Kiest u voor gefermenteerd voer voor uw varkens?
- 2022-03-23 "We kunnen het schaarse graan beter aan mensen geven dan aan dieren in de bio-industrie"