Ruim 10% meer eerstejaars aan Wageningen Universiteit

Vorige week hadden zich zo'n 1770 bachelor-studenten aangemeld voor een opleiding in Wageningen. Dat zijn er 11 procent meer dan vorig jaar. Ook het aantal masterstudenten lijkt met ruim tien procent te groeien. Vooral het aantal buitenlandse studenten van buiten de EU groeit sterk.

Voor de Wageningse bacheloropleidingen hadden zich medio augustus 170 meer eerstejaars aangemeld dan vorig jaar. Afgaande op de vooraanmeldingen, wordt Biologie de grootste opleiding, met 184 eerstejaars. Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen komt uit op 180 aanmeldingen. Communicatiewetenschappen zit in de lift met 26 aanmeldingen, tien meer dan vorig jaar.Ook het aantal masterstudenten lijkt stevig te groeien. Die groei komt op het conto van de buitenlandse studenten. Medio augustus had de universiteit 3200 buitenlandse studenten toegelaten, tegen 2840 vorig jaar. Maar die studenten komen lang niet allemaal, omdat ze de onderwijsfinanciering of het visum niet rond krijgen. Vorig jaar kwamen er uiteindelijk 880.

Duizend

Dit jaar komen er minstens duizend buitenlandse masterstudenten. Dat weet Ingrid Hijman, hoofd van het Student Services Centre, zeker, want de 130 extra buitenlandse masterstudenten hebben hun collegegeld al betaald. Vooral het aantal studenten uit Indonesië neemt toe. Deze toename betekent dat het totale aantal masterstudenten met ruim tien procent stijgt.

Idealis

Henk Vegter van Corporate Education, Research & Innovation sluit niet uit dat de groei van het aantal bachelor-studenten uiteindelijk lager uitvalt, omdat er bij de vooraanmeldingen nog studenten staan met een dubbele inschrijving bij meerdere universiteiten. Bovendien signaleert hij dat studentenhuisvester Idealis 'slechts' 7,4 procent meer studenten op de wachtlijst heeft staan voor een kamer dan vorig jaar.

AID

Daar staat tegenover dat het aantal inschrijvingen voor de introductieweek AID de pan uit rijst. De 2362 deelnemers die zich hebben aangemeld, betekenen een groei van bijna 15 procent van het aantal deelnemers. Dat zijn studenten die zeker in Wageningen komen studeren. De tendens is dus: een groei van ruim tien procent.

De universiteit weet pas op 1 oktober hoeveel nieuwe studenten er dit studiejaar daadwerkelijk zijn gekomen. Vorig jaar kwamen er uiteindelijk 1469 nieuwe bachelor-studenten en 1253 nieuwe masterstudenten naar Wageningen.

Bron: Resource.WageningenUR

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.