"Het hele jaar elke dag op pad met de kookbus"

Vrij Voedsel presenteert pinda-vrije satésaus op Lowlands

Tholen - De festivalgangers met een voedselovergevoeligheid kunnen op Lowlands (19-21 augustus) weer terecht bij de stand van Vrij Voedsel. Vrij Voedsel is er echter ook voor mensen die bewust willen eten. Vrij Voedsel serveert allerlei veganistische, vegetarische, glutenvrije, lactosevrije en notenvrije gerechten.

In 2014 gaf Zoë Verloop van Vrij Voedsel na afloop van Lowlands al aan dat Vrij Voedsel voor de (bio-)leveranciers een poort naar het publiek geworden. Ook voor dit jaar zijn ze er weer helemaal klaar voor. "We zijn hier twee weken geleden al neergestreken, maar Vrij Voedsel is inmiddels een beetje uit de hand aan het lopen. We zijn met de kookbus echt het hele jaar door elke dag op pad. Dat is best heftig, maar zo leuk. Vorige week stonden we bijvoorbeeld op A Summer's tale festival in Duitsland. Daardoor was ik ook een deel van mijn crew kwijt tijdens de opbouw voor Lowlands."


Vrij Voedsel op Lowlands 2014.

Afgelopen vrijdag werd ze door 'haar vrienden' van Dutch Spices gebeld en daardoor heeft ze op Lowlands een primeur: "We gaan de eerste allergeenvrije, notenvrije, pindavrije satésaus serveren. Ik heb vier jaar geleden tegen ze gezegd: als je allergeenvrij eten moet je ook 'snackgehalte' hebben. Frituren doen wij niet aan, maar ik heb het ooit over satésaus gehad en vrijdag werd ik gebeld dat het gelukt is. Het is nog nergens verkrijgbaar. Wij krijgen de eerste 40 kilo voor Lowlands geleverd."

(H)eerlijke Satésaus zonder pinda's

Dit weekend op Lowlands serveert Vrij Voedsel op haar stand dus onder andere de unieke pindavrije satésaus van Dutch Spices. Een (h)eerlijke satésaus zónder; pinda's, gluten, lactose en soja, met de smaak en bite zoals wij die waarschijnlijk allemaal kennen. De grote vraag is of men het verschil proeft. De pindavrije satésaus van Dutch Spices is gemaakt zonder de 24 allergenen van de LeDa-lijst, waarbij ook kruisbesmetting is uitgesloten. De droom van Dutch Spices luidt: 'food for everybody'. Iedereen zorgeloos, smaakvol en culinair laten genieten van eten; ook mensen met een voedselovergevoeligheid. Dutch Spices is daarmee dus een ideale partner voor Vrij Voedsel.

Partners van Vrij Voedsel zijn: Bakkerij FreeOf, Amaizin, Schär, Estafette biologische eetwinkel, Kweker Amsterdam, Vroegop-Windig, Nature’s pride, K!ckfood, Bio Futura, Dutch Spices en Baltussen.

Voor meer informatie: www.delaurier.nl en www.facebook.com/vrijvoedsel

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven