Europese vraag naar bio-producten schept kansen voor Sri Lanka

Volgens Poppe Braam, een Nederlandse exporteur van biologische producten, beschikt Sri Lanka over een enorm potentieel voor de bio-exportsector omdat de vraag naar bio-producten in de gehele EU sterk groeit. "In Europa groeit de markt voor bio-producten zeer snel. In 2014 steeg de vraag naar biologische levensmiddelen met 7,4% en nam de productie ervan met 1% toe", vertelde Poppe Braam, directeur van Dutch Organic International (DO-IT), tijdens een seminar dat onlangs gehouden werd.

Het seminar, dat als thema duurzame levensmiddelensector had, stond in het teken van de mogelijkheden die Sri Lanka te bieden heeft voor de biologische- en Fair Trade-sector, die wereldwijd een sterke groei doormaken. Poppe vertelde dat zijn bedrijf twee topmerken heeft, namelijk la BIO IDEA en Amaizin, en dat beide merken exclusief geëxporteerd worden naar andere EU-landen. Het probleem is echter dat het aanbod achterblijft bij de vraag en dat zeven merken de lokale bio-markt domineren. Volgens Poppe is Sri Lanka in staat om hoogwaardige bio-producten naar de EU te exporteren, zoals kokosnoten en ananas.

Het leidende Japanse bio-merk Alishan Organics Japan heeft laten weten dat in Japan de vraag naar dure biologische levensmiddelen stijgt. Er liggen voor Sri Lanka dus grote mogelijkheden op de Japanse markt omdat zij producten van hogere kwaliteit kunnen leveren.Momenteel zijn Sri Lanka, Thailand en India de belangrijkste leveranciers van bio-producten aan Japan. Sri Lanka raakt geleidelijk aan meer gewend aan bio-producten omdat de regering in het land duurzame voedingsgewoonten promoot.

Bron: Island.lk

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven