Ook Beebox en Willem&Drees scoren uitstekend

Maaltijdbox BeterBio.nl meest diervriendelijk

BeterBio.nl is de meest diervriendelijke maaltijbox wanneer het gaat om dierenwelzijn. Dat blijkt uit onderzoek van Wakker Dier, die de inhoud van de tien bekendste maaltijdboxservices onderzocht.

Het aantal verkochte maaltijdboxen in Nederland stijgt explosief naar zo'n 225 miljoen euro per jaar. De Rabobank verwacht zelfs dat we in 2030 een kwart van onze boodschappen online bestellen. Vaak is onduidelijk hoe diervriendelijk de kip, vis, vlees, eieren en melk zijn in zo'n maaltijdbox.

Welzijnsniveau

Wakker Dier heeft de tien aanbieders van maaltijdboxen een enquête voorgelegd met 52 vragen over hun ingrediënten. De boxen zijn beoordeeld op het welzijnsniveau van het rund-, kalfs-, varkens-, en kippenvlees, zuivel, eieren en vis. Hoe diervriendelijker het aanbod, hoe hoger de score.Hoewel bedrijven de boxen op hun websites vaak aanprijzen als biologisch, puur en duurzaam, valt de inhoud soms nogal tegen en is de marketing van veel maaltijdboxen misleidend volgens Wakker Dier. Vier van de onderzochte maaltijdboxen scoren een onvoldoende vanwege bijvoorbeeld keurmerkloos vlees en vis, stalmelk of schuureieren.
 

100 procent biologisch kan wel

Het is niet allemaal kommer en kwel. Wakker Dier raadt consumenten aan om te kiezen voor de boxen die meer dan een 9 scoren op dierenwelzijn. Een drietal maaltijdboxleveranciers bevatten uitsluitend biologisch vlees, zuivel en eieren. Alleen het vissenwelzijn is een ondergeschoven kindje in de meeste boxen. Regelmatig zit er in sommige dozen vis zonder keurmerk. Alleen BeterBio.nl kiest voor 100 procent biologische vis, waarbij de dieren pijnloos geslacht worden. Hun box scoort op alle punten een 10 en komt als meest diervriendelijke uit de test.

Klik hier voor meer informatie over het onderzoek.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven