Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Protest tegen overname White Wave

Vrees voor monopolie Danone

Het Amerikaanse Corncopia Institute heeft protest aangetekend bij de Amerikaanse autoriteiten over de aangekondigde overname van White Wave Foods door het Franse Danone. Volgens Cornucopia Institute, een waakhond voor de bio-sector en belangenbehartiger van de sector, blijft er te weinig concurrentie over in de biologische zuivelmarkt.



Danone is al eigenaar van een aantal merken, waaronder Activa, Oikos, Dannon en 's werelds grootste biologische yoghurtbedrijf Stonyfield. Met de overname van WhiteWave, die enkele weken geleden werd aangekondigd, krijgt Danone ook Wallaby in handen. Wallaby is een snelgroeiend yoghurtmerk. Daarnaast wordt ook Horizon, een groot bio-melklabel, overgenomen. Daarmee krijgt Danone een groter marktaandeel in de Amerikaanse bio-zuivel dan enig ander bedrijf.

De fusie heeft grote gevolgen voor de markt, zo schrijf de organisatie. "We hebben specifieke zorgen dat deze overname een serieuze vermindering van de concurrentie in de bio-yoghurt en –melkmarkt in de VS."

Bron: Agri-Pulse
Publicatiedatum: