Richt zich deze week op Britse kasgroenten

Tesco enige met Britse bio-komkommers

Met behulp van de laatste gegevens van het marktonderzoeksbureau Produce View, werd het huidige aanbod aan kasgroenten op de markt geanalyseerd. Tesco is de enige supermarkt die Britse komkommers, paprika's en pruimtomaten aanbiedt.

Volgens de gegevens begon Tesco deze week met de verkoop van biologische Britse komkommers nadat ze de afgelopen 8 weken voornamelijk Spaanse en enkele Nederlandse biologische komkommers aanboden. Dit maakt Tesco de enige Britse supermarkt met biologische Britse komkommers in hun schappen. Sainsbury's, Morrisons en Co-op bieden respectievelijk Belgische, Spaanse en Nederlandse biologische komkommers aan. De prijzen voor een komkommer liggen tussen de 1,16 euro, (Tesco, Morrisons) en 1,51 euro (M & S).Rode Britse blok paprika's zijn deze week te vinden bij Tesco, Morrisons en M & S. Andere handelaren zoals Sainsbury's, Asda, Co-op, Aldi en Lidl bieden de Nederlandse rode blok paprika's aan. De Lidl en Aldi verkopen de paprika's tegen de laagste prijs van 0,52 euro, terwijl ze bij de Co-op 0,76 euro vragen.

Consumenten die op zoek zijn naar de Britse pruimtomaten moeten deze week naar Tesco, Asda, Morrisons en M & S. Spaanse pruimtomaten zijn te vinden bij de Lidl en Aldi, terwijl Sainsbury's en Co-op de Marokkaanse pruimtomaten verkopen. Nadat Waitrose de afgelopen 12 weken Britse pruimtomaten aanbood, is deze nu overgegaan op Nederlandse pruimtomaten. De prijzen liggen tussen de 2,67 euro per kilogram bij de Co-op en 8,35 euro bij Waitrose en M & S.
 
Deze gegevens zijn opgesteld door ProduceView. Voor meer informatie over hun Britse retailrapporten:

Market Intelligence Services Ltd
BGA House, Nottingham Road, Louth, Lincolnshire, LN11 0WB
United Kingdom
T: +44 (0)1507 353796
F: +44 (0)1507 600689
info@produceview.co.uk
www.produceview.co.uk

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.