Op zondagmiddag 21 augustus houdt Biotel Achterhoek open huis van 12:00 uur tot 17:00 uur. Het afgelopen jaar zijn meer dan 1000 strobalen, ruim 10 ton leem en 22 Douglas bomen verwerkt tot een Biotel. Een hotel op een biologische boerderij waar je kunt eten, drinken en overnachten, en dat op uitsluitend biologische wijze. Het gebouw, dat in een voormalige hooimijt is gebouwd, biedt plaats aan 40 restaurantgasten en 10 slaapgasten, de laatsten kunnen douchen op de energie die teruggewonnen wordt uit de restwarmte van de koel en vriescellen, die op hun beurt weer van stroom worden voorzien door de zonnepanelen.
Op deze zondagmiddag is er tevens een markt op het erf met onder andere een demonstratie mobiel houtzagen, het bouwen van een lemen pizzaoven, rini's zoete tuin, Ecobouwen, biologische bedden, kaasproeven van lokaal veevoer, uitleg van Milieudefensie, camembert van Achterhoeks gras, biefburgers en stoofvlees, courgettesoep, de boerderijwinkel en natuurlijk een rondleiding over de boerderij.
Vanaf 18:00 uur begint het biologisch diner in het Biotel, een driegangenkeuzemenu, dat te vinden is op www.biotelachterhoek.nl.
Voor meer informatie:
Ekoboerderij Arink
Gasteveldsdijk 6
7137 PD Lievelde
www.biotelachterhoek.nl

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Tweede Kamer: "Ondersteun biologische koplopers in stikstofaanpak"
- Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- Anders Invest Food & Agri fonds participeert in Horizon Natuurvoeding
- De Speld steekt de draak met biologisch
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-01 Rock Werchter gaat voor lokaal lekkers met de Smaakfabriek
- 2022-06-29 Jubileumcongres EFMI over de foodtrends van gisteren, vandaag en morgen
- 2022-06-28 Nieuwe samenwerking GEPU en Rungis
- 2022-06-24 UMC Utrecht gaat voor gezonder voedingsaanbod
- 2022-06-21 Australische pubs overwegen om sla als bijgerecht optioneel te maken om verspilling tegen te gaan
- 2022-06-17 Eerste biologische bedrijfsrestaurant in Hamburg geopend
- 2022-06-17 Zwitserse samenwerking brengt biologische voeding in crèche, school en kantine
- 2022-06-10 Exki breidt cateringservice uit naar Antwerpen
- 2022-06-07 "Wij kennen alle boeren waar we inkopen"
- 2022-06-02 Ruim vijf miljoen maaltijden gered van verspilling in 2021
- 2022-06-02 CO2-Impact Tool moet assortiment in bedrijfsrestaurants verduurzamen
- 2022-06-01 Een Tweede Michelinster voor De Nieuwe Winkel
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis