"Biologisch vlees voor mezelf en restproducten uit bio-industrie voor mijn kat?"

Eva Schram heeft voor OneWorld een uitgebreid artikel geschreven over de duurzaamheidsaspecten van huisdieren en de keuzes die ze zelf maakt bij de verzorging van haar kat Noortje. Ze vertelt onder meer over het biologische huisdierenvoer dat in Nederland verkrijgbaar is:

Als ik voor mezelf een biologische hamburger koop, waarom schotel ik Noortje dan restproducten uit de bio-industrie voor? Gelukkig is er biologisch dierenvoer van verschillende producenten te koop. Yarrah is marktleider in de biologische dierenvoedingssector in Duitsland en Nederland. Zij gebruiken óók restproducten uit de humane voedingsindustrie, maar alleen van biologische dieren. "Dat begint al aan het begin van de keten", zegt Jolanda Huizing, projectleider marketing bij Yarrah. "Het eerste graankorreltje dat een kip eet is biologisch, vrij van pesticiden. Die kip heeft ruimte om te leven en wordt twee keer zo oud als een plofkip. En de dieren die soja bijgevoerd krijgen, omdat ze buiten niet genoeg kunnen grazen, krijgen alleen soja waarvan vaststaat dat het niet genetisch gemodificeerd is en dat met een fairtradecertificaat naar Nederland gehaald is", zegt Huizing. Arthur Hartman, kwaliteitsmanager bij Yarrah, vult aan: "Op die manier voegen wij ook meerwaarde toe voor biologische boeren. Als zij hun restproducten tegen een goede prijs kunnen verkopen, wordt hun rendement hoger. Uiteindelijk worden alle biologische producten daar weer goedkoper van." Hartman weet niet precies wat de CO2-voetafdruk van Yarrahs producten is. "Maar ik weet wel dat onze producten duurzamer zijn dan die van andere diervoederproducenten. Wij maken geen gebruik van de intensieve veeteelt en onze grondstoffen putten de aarde niet uit."

Klik hier voor het complete artikel uit OneWorld.

Bron: OneWorldPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.