"Vlaggeschipproject moet belemmeringen verduurzaming voedselsysteem onderzoeken"

Het Technology Platform Organics heeft samen met haar achterban een standpunt uitgewerkt over de belangrijkste kennisvragen voor voedselsystemen en voedselwaardeketens. Dit hebben zij gedaan vanuit het oogpunt van de biologische sector.

Aansluitend op de afzonderlijke onderzoeksgebieden pleit TP Organics voor een vlaggeschipproject ter bevordering van de transitie van het totale voedselsysteem. Dit vlaggeschipproject moet de belemmeringen onderzoeken die verhinderen dat het huidige systeem verandert en verduurzaamt. Het moet actoren in de hele voedselketen betrekken en de vele interacties en onderlinge afhankelijkheden in het voedselsysteem adresseren.

Bionext, nationaal platform van TP Organics en mede-opsteller, heeft samen met TP Organics op 11 juli in Brussel dit standpunt onder de aandacht gebracht bij de heren Verachtert, Haentjans en Lutzeyer en mevrouw Tuitelaars van het directoraat-generaal Onderzoek van de Europese Commissie.

Voor meer informatie: blom@bionext.nl

Bron: Bionext


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.