De sinaasappelwikkel is terug

'BUG' leert kinderen om insecten te waarderen

De wikkel is terug! Sinaasappelwikkels bestaan al zeker 100 jaar, maar Nature & More heeft er nu een nieuwe toepassing voor verzonnen. De biologische sinaasappelen van Nature & More kun je veranderen in een grappig insect, en bovendien kunnen kinderen er iets mee leren over de belangrijke rol van kleine beestjes in de biologische landbouw.De nieuwe sinaasappelwikkel van Nature & More heeft twee oogjes. Als je de vier hoekjes van het papiertje opdraait tot pootjes, en hem over een sinaasappel drapeert, lijkt het een kevertje. Geef hem dan voorzichtig een duwtje, en je nieuwe vriendje gaat op een eigenwijze, grappige manier over de tafel 'lopen'. In deze video zie je hoe dat werkt.Nature & More gebruikt de gimmick om kinderen (groot en klein) meer kennis bij te brengen over de nuttige rol van insecten en andere beestjes in de biologische landbouw. In de bio-landbouw worden immers zoveel mogelijk natuurlijke vijanden ingezet om plagen te bestrijden, in plaats van giftige pesticiden. Ook het bodemleven is voor de biologische boer van cruciaal belang om de grond vruchtbaar te houden. Samenwerken met de natuur dus.


De bio-sinaasappelen van de Zuid-Afrikaanse teler Blackie Swart (code 218 op www.natureandmore.com) zijn daarom deze nazomer gekleed in de nieuwe wikkels met een soort lieveheersbeestje erop. In de stippen is de Duurzaamheidsbloem van Nature & More te herkennen.

Op het wikkel staat het adres van een webpagina waar meer informatie is te vinden over de rol van insecten en andere kleine beestjes in de landbouw. Typ 'BUG' op www.natureandmore.com om meer te leren (of kijk meteen hier).

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.