België: Bio-boeren beginnen samen winkel

In juli is in Brugge in alle stilte Boer Bas geopend, een winkelconcept door een aantal biologische boeren. Om de winkel officieel in te huldigen vond op 31 juli een groot boerenfeest plaats.

Het motto van Boer Bas is 'winkel der boeren'. Het plan om met een aantal biologische producenten samen een winkelhal te openen, ontstond nadat bleek dat een aantal mensen graag meer rechtstreekse afzet zouden hebben, zonder daarvoor meteen een eigen hoewinkel te moeten opstarten.

De winkel wordt uitgebaat door de boeren zelf. Elke boer bepaalt zijn prijs en regelt zijn eigen logistiek. Het aanbod bestaat uit biologische seizoensproducten, met ook zuiderse producten uit Italië, Frankrijk en Spanje die in ons klimaat niet geteeld kunnen worden.Boer Bas verenigt 7 groenteboeren, 5 fruittelers, 3 zuivelboerderijen, 1 bloemenboerin, 1 imker, 1 molenaar, 1 hopboer/brouwer, 1 Italiaanse rijstteler, 1 Spaanse olijvenboer, 1 kruidenboerderij, 1 Franse wijnboer, 1 noordzeevisser, 2 paddenstoelentelers en 1 kippenboer.

Voor meer informatie: www.boerbas.be

Bron: BioForum Vlaanderen

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven