17-21 augustus op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

Van Hollandse bodem op de 22ste Landgoedfair

Voor de 22e keer organiseert landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt de jaarlijkse Landgoedfair. Van 17 tot en met 21 augustus kunnen bezoekers het echte buitenleven ervaren op het familielandgoed. Dit jaar staat het buitenevenement in het teken van al het lekkers en moois dat ons eigen land voortbrengt: van Hollandse bodem. Ambachtelijke, vaak handgemaakte items en etenswaren uit de streek, met weinig footprints en van uitstekende kwaliteit: boerenzuivel, vlees rechtstreeks van de boer, wijnen uit Hollandse wijngaarden, tuin- en woonaccessoires en handgemaakte sieraden bijvoorbeeld.Foodtrucks

Naast winkelen en proeven bij de ruim 180 standhouders kunnen bezoekers die van lekker eten houden hun hart ophalen bij de vele foodtrucks die verspreid over de fair staan. Vanuit de kleurrijke busjes worden onder meer stroopwafels, poffertjes, vers fruit geserveerd. Op zondag wordt heerlijk boerenontbijt in de grote cateringtent. Gasten kunnen van de lekkernijen genieten op de picknickbanken bij de demonstratiering terwijl ze worden vermaakt door verrassende optredens in de ring met paarden, honden, roofvogels en meer. Kids leven zich ondertussen uit door megabellen te blazen of op de skelter te racen. Wel heel bijzonder is dat kinderen dit jaar salto's kunnen maken in het 'huis' van de barones: speciaal hiervoor werd een springkussen ontworpen als replica van het grote landgoedhuis.
 

Inspiratie

Nog meer food inspiratie kan worden opgedaan in de Landgoedwinkel, met proeverijen en tips hoe thuis de biologische landgoedproducten te gebruiken. De medewerkers van het landgoed laten zich ook graag inspireren door hun gasten tijdens de jamwedstrijd in samenwerking met Seasons. Wie maakt de lekkerste? Lever op vrijdag 19 augustus een potje met recept in bij de entree. Wie dit doet vóór 12:00 uur 's middags, krijgt bovendien gratis entree. Wie liever zijn kookkunsten op de barbecue toepast, kan deelnemen aan de Big Green Egg Challenge. Opgeven kan via www.landgoedfair.nl.

Stoer en actief

Lekker stoer en actief bezig zijn kan door een parcours met antieke tractoren of Landrovers af te leggen. Zoals ieder jaar kunnen bezoekers het echte buitenleven ervaren tijdens een rondleiding door het Huis Mariënwaerdt, de historische moestuin en de orangerie. Iedere dag zijn er daarnaast modeshows met kleding en accessoires van de standhouders. Op zaterdag 20 augustus wordt tijdens de Dairy Fair de mooiste Frisian-Holsteiner verkozen tot Barones 2016.

17-21 augustus 2016, elke dag open van 10:00-18:00 uur.
Entree: 15 euro per persoon. Kinderen t/m 12 jaar: gratis; van 13 t/m 16 jaar: 7,50 euro.
Parkeren 2 euro (opbrengst gaat naar een goed doel).
Honden zijn welkom, mits aangelijnd.

Voor meer informatie: www.landgoedfair.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.