Brabantse en Friese bio-veehouders gezocht voor vermarkting van stierkalveren

Bionext is op zoek naar biologische veehouders in Noord-Brabant en Friesland die interesse hebben in het biologisch houden van kalveren, en in dat kader op zoek zijn naar mogelijkheden om samen te werken met terreinbeherende organisaties, zoals Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de provinciale Landschappen. Bionext zal met de ondernemers die zich aanmelden de opties voor samenwerking met deze partijen verkennen. Aanmelden kan tot 21 augustus via dit formulier.
 
De helft van alle kalveren zijn stierkalveren. Deze mannen zijn niet nu niet functioneel voor de sector: ze produceren geen melk en kunnen in hun eentje voor veel nakomelingen zorgen. Omdat de rassen die speciaal gefokt zijn voor melkproductie minder vlees aan hun botten hebben is het over het algemeen niet rendabel om de stiertjes te houden.
 
Bionext werkt met de biologische melkveehouderij en ketenpartners aan het oplossen van dit probleem. Hierbij wordt bekeken op welke manier het wel mogelijk is om op biologische de kalveren afkomstig uit de biologische melkveehouderij te houden en te vermarkten. Eén van de conclusies is, dat het wenselijk is om de samenwerking met terreinbeherende organisaties zoals Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de landschappen te verbeteren en zo de toegang tot natuurgronden en langdurig braakliggende terreinen te vergroten.


 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven