Kleurrijk Dopper toont gerecyclede ringen in Rio

Vandaag onthulde Joaquim Monteiro, president van de Municipal Olympic Company, de Ringen die Dopper produceerde voor de gemeente van Rio de Janeiro op het strand van Copacabana; een van de meest prominente plekken in de stad. De Ringen, 3 bij 6 meter groot, zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Met de samenwerking wil de gemeente laten zien dat ze duurzame ambities heeft voor de stad. De Ringen blijven tot eind augustus op Copacabana. Na de Spelen worden ze tentoongesteld bij het Maracanã Stadion waar de openings- en sluitingsceremonie plaatsvinden. Dopper maakt daarnaast ook de Ringen voor de Paralympische Spelen.Plastic Madonna
Dopper is actief in Rio de Janeiro; vorige maand nog onthulde het Nederlandse bedrijf er de 'Plastic Madonna', een 12 meter groot kunstwerk gemaakt van wegwerp PET-flesjes die ze er met hulp van de lokale bevolking ophaalde tijdens beach clean-ups.
 
Merijn Everaarts, oprichter van Dopper: "De gemeente van Rio vond de Plastic Madonna zo'n inspirerend project dat ze ons naar aanleiding daarvan nu ook hebben gevraagd om de Ringen te maken. Zo creëren we een extra podium om aandacht te vragen voor de problematiek rondom plastic afval, iets dat in het hart van ons bedrijf verankerd ligt."
 
Olympisch Beach Volleybal team
De Ringen worden vlak naast het Olympische Beach Volleybal-terrein geplaatst, daar waar de Nederlandse Madelein Meppelink en Marleen van Iersel straks hun prestatie zullen leveren. "Het strand is ons kantoor en net als iedereen vinden wij een schone werkplek belangrijk. We staan elke dag met onze blote voeten in het zand en worden erdoor gehinderd als er plastic op het veld ligt. Daarom verbinden we ons graag aan Dopper; zodat we samen de stranden vrij kunnen maken van afval en daarmee voorkomen dat het in de oceanen belandt," aldus Meppelink.
 
Tokio 2020
De gemeente van Rio de Janeiro is ook in overleg met de gemeente van Tokio om de Ringen voor de Olympische Spelen ter promotie van de circulaire economie tijdens de Olympische Zomerspelen in Tokio in 2020 tentoon te stellen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.