Allego realiseert eerste door Renault gecertificeerde laadoplossing

Allego, de aanbieder van laadoplossingen voor elektrisch vervoer, heeft in Haarlemmermeer het eerste ChargingPlaza binnen de EU gerealiseerd dat door Renault gecertificeerd is. Het slimme laadplein is geplaatst in de parkeergarage van de gemeente Haarlemmermeer en biedt plek aan zestien elektrische auto’s. Hiermee stimuleert de gemeente haar eigen schone, elektrische mobiliteit en wordt tegemoet gekomen aan de groeiende vraag naar laadmogelijkheden.De laadoplossing bestaat uit een intelligent systeem waar meerdere laadpunten aan worden gekoppeld. ChargingPlaza maakt slimmer gebruik van de beschikbare stroomcapaciteit, hierdoor hoeft de gemeente geen extra investeringen te doen in het verzwaren van installaties of netaansluitingen. Bovendien kan de gemeente, tegen lagere kosten, tot drie keer meer laadpunten realiseren binnen de huidige capaciteit.

"Wij zien dat er erg veel belangstelling is voor ChargingPlaza en hebben al verschillende laadpleinen door Nederland mogen aanleggen. Deze kunnen e-rijders vinden op onze Smoov app," aldus Anja van Niersen, CEO van Allego. "We zijn er dan ook erg trots op dat gemeente Haarlemmermeer voor ons heeft gekozen en dat ChargingPlaza het eerste laadplein is dat officieel voldoet aan de kwaliteitseisen van Renault."

Van de zestien laadpunten zijn er veertien gereserveerd voor bedrijfsauto’s en twee voor bezoekers. Er kan tot maximaal 22 kW geladen worden, afhankelijk van het type auto. Binnen een uur kan de auto, bijvoorbeeld de Renault ZOE, weer 150 kilometer rijden. Dat is praktisch voor auto’s die continu gebruikt worden door de gemeente. Het dienstwagenpark van de Gemeente Haarlemmermeer bestaat uit (plug-in hybride) elektrische auto’s met Renault ZOE’s, Golf GTE’s, Nissan Leaf’s en Mitsubishi Outlanders.

"Een andere belangrijke reden dat de gemeente voor Allego heeft gekozen, is dat ChargingPlaza het eerste laadplein ooit is dat voldoet aan de officiële kwaliteitseisen, Z.E. Ready, van Renault voor het laden van hun elektrische auto’s. De meeste medewerkers maken namelijk gebruik van de elektrische auto’s van Renault voor dienstreizen en handhaving. Dit soort laadoplossingen, die onze elektrische Renaults snel bijladen, openen een nieuwe dimensie voor elektrische mobiliteit voor gemeenten en bedrijven”, aldus Simon Smit, Zero Emissie Manager van Renault Nederland.

“Haarlemmermeer werkt aan een duurzame, circulaire samenleving. Het nieuwe laadplein van Allego in de parkeergarage bij het Raadhuisplein is weer een nieuwe stap. Hiermee kunnen we zowel onze elektrische dienstwagens laden als bezoekers faciliteren. Belangrijk is dat de voertuigen snel weer opgeladen zijn en dat het laadplein weinig ruimte inneemt,” aldus John Nederstigt, wethouder Duurzame Economische Ontwikkeling en Energie in Haarlemmermeer.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.