Neleman maakt Spaanse bio-wijn uit Valencia

Het idee van zelf wijn maken bestond al jaren bij wijnpionier Derrick Neleman. Na een handel- en importcarrière volgt Derrick nu zijn droom: Spaanse biologische wijn maken in Valencia. Via de nieuwe City Winery haalt Neleman een stukje van Valencia naar Nederland.Design en beleving
Design speelt een grote rol bij Neleman, zo hebben jonge designers over de hele wereld bijgedragen aan de etiketten van de Neleman wijnen. In City Winery in Zutphen kan men in een uniek concept van winkel en proeflokaal Neleman zelf ontmoeten en zijn wijnen proeven, een beleving die wijn kopen in een gewone wijnzaak ver overstijgt.

Bodegas Neleman
Neleman maakt zijn uitsluitend biologische wijnen van lokale druiven zoals bobal, verdil en monastrell, voornamelijk in Valencia, Spanje. Dat doet Neleman via zijn Spaanse bedrijf Bodegas Neleman. Hij heeft bewust gekozen voor Zutphen als locatie voor de City Winery. "Als je uniek genoeg bent en echt iets te bieden hebt, zijn mensen bereid om vanuit heel Nederland naar ons toe te komen, dit is wat we ook het afgelopen jaar al merkten."

City Winery
De trend van het wijnhuis naar de stad brengen is al jaren een opvallende beweging in grote steden als New York, Barcelona en Melbourne. Wijnhuizen spelen in op de behoefte het merk en het wijnhuis dicht bij hun doelgroep te brengen, ten slotte heeft niet iedereen de mogelijkheid af te reizen naar het wijngebied van desbetreffende wijnhuis.

Neleman niet voor iedereen
Neleman wijnen zijn zeker niet voor iedereen en niet gericht op de massa. Neleman richt zich op mensen die van bijzondere producten houden: biologisch, vegan friendly en soms van lokale druiven waar nog slechts 50 hectare van over is in de wereld.

Voor meer informatie:

Neleman
Groenmarkt 10
7201 HX Zutphen
Nederland
0575 84 5380
www.neleman.org

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven