Blauwebessenproductie bijna in piek

Nieuwe verpakking voor biologische blauwe bessen

Er is een nieuwe biologische verpakking op de markt. Deze is gemaakt van natuurlijke vezels en is volledig te recyclen. Hierdoor wordt het gebruik van plastic drastisch verminderd. Door middel van de kleurrijke vormgeving zijn de bessen duidelijk als biologisch te herkennen. De verpakking is momenteel beschikbaar in één maat, maar door Nature Ripe Farms wordt er bij succes gekeken naar meerdere verpakkingsmogelijkheden.

Rond deze tijd van het jaar zijn in de gehele VS lokaal geteelde blauwe bessen beschikbaar. Onlangs werden de eerste bessen in Michigan geplukt. "We bevinden ons nu in de piekseizoenen in New Jersey en de Pacific Northwest," zegt Kyla Oberman van Naturipe Farms. De productie neemt snel toe in Washington, Oregon en British Columbia en zal rond medio juli zijn piek hebben. De Amerikaanse blauwe bessen zijn tot midden of laat augustus beschikbaar.

"De consumptie van blauwe bessen blijft toenemen. Blauwe bessentelers en de rest van de sector doen hun best om aan de consumentenvraag te voldoen," zegt Oberman. "De omstandigheden voor de teelt zijn dit seizoen ideaal. We verwachten goede volumes en gaan zeker aan de vraag tegemoet komen."Biologische verpakking
In dit seizoen heeft Naturipe Farms een nieuwe verpakking voor biologische blauwe bessen geïntroduceerd. De verpakking is gemaakt van natuurlijke vezels en is volledig te recyclen. Hierdoor wordt het gebruik van plastic drastisch verminderd. Door middel van de kleurrijke vormgeving zijn de bessen duidelijk als biologisch te herkennen. De verpakking komt nu nog in een maat, maar volgens Oberman wordt er bij succes gekeken naar meerdere formats.

Voor meer informatie:
Kyla Oberman
Naturipe Farms
Tel: (+1) 831-443-2352

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven