Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Anne-Marij de Koning opent deuren patisseriewinkel:

"Door mijn seizoensgebonden werkwijze kan ik fruit een hoofdrol toebedelen"

Tholen - Een jaar na de eerste voorbereidingen was het moment dan eindelijk daar: op 6 juli opende Anne-Marij de Koning haar eigen patisseriewinkel in Hilversum. In De Keuken van de Koning bereidt Anne-Marij huisgemaakte verse taarten, gebakjes en andere lekkernijen, waarvan een groot deel met biologische en lokale ingrediënten. Een langgekoesterde droom, zegt ze zelf. "Het is zo leuk om elke keer weer op onderzoek uit te gaan en nieuwe combinaties te bedenken. Door mijn seizoensgebonden werkwijze kan ik fruit een hoofdrol toebedelen. Maar weinig patissiers doen dat."



Fruit in de hoofdrol

"Van jongs af aan sta ik graag in de keuken. Ik heb lang overwogen een eigen restaurant te openen. Op een gegeven moment raakte ik daarentegen steeds meer geïnteresseerd in het bakken van taarten. Ik heb destijds een jaar bij een pattiserie gewerkt om basistechnieken op te doen en me verder te bekwamen", vertelt Anne-Marij.

In haar taarten en gebakjes legt ze de nadruk op het seizoensgebonden karakter van het fruit dat ze gebruikt. "Op patisseriegebied zijn er maar weinigen die bewust kijken naar wat het seizoen te bieden heeft", stelt ze. In de eerste weken na opening maakt Anne-Marij bijvoorbeeld kersentaartjes met Betuwse kersen en frangipane met kruisbessen uit Zeeland. Nu maakt ze zich langzaam op voor het vijgenseizoen dat er weer aankomt. Daarmee houdt ze het aanbod gevarieerd, maar is ze ook in staat ook om gebruik te maken van lokale teelt van vers fruit, dat overwegend biologisch is. "Het is erg leuk om met fruit bezig te zijn, het fungeert dan ook vaak als hoofdingrediënt in mijn gebakjes. Mijn kersen komen van Idunna uit Varik, de kruisbessen van De Ring en appelen van Natural Fruit uit het Land van Maas en Waal. Voor mij is het van groot belang dat ik weet waar mijn ingrediënten vandaan komen, wat het verhaal erachter is, wie het fruit teelt. Dan kun je als patissier je producten met veel meer liefde bereiden."



Toekomst

De winkel is nog maar net geopend, maar Anne-Marij heeft haar vizier al op de toekomst gericht. "Ik blijf me graag onderscheiden door continu met nieuwe combinaties op de proppen te komen. Ik werk graag met kruiden, denk bijvoorbeeld aan appeltaart met rozemarijn en truffels met citroengras. Het is leuk om de hartige keuken erbij te betrekken. Ik wil mijn culinaire visie graag uitdragen. Daarom hoop ik binnenkort eigen workshops te gaan geven." Het is niet ondenkbaar dat je haar taarten en gebakjes straks op andere locaties zult terugvinden." 

Voor meer informatie:
Anne-Marij de Koning
De Keuken van de Koning
Hilvertsweg 60
1214 JJ Hilversum
T: 035-7850874
anne-marij@dekeukenvandekoning.nl
www.dekeukenvandekoning.nl