Flinke toename bio-landbouwers in Duitsland

De biologische landbouw is in 2015 in Duitsland opnieuw stabiel gegroeid. Dat blijkt uit de jaarrapporten van de Duitse deelstaten. Het aantal Duitse landbouwbedrijven dat biologisch produceert bedroeg 24.736, dat was 5,7% meer dan in het voorgaande jaar (2014: 23.398). Het biologisch landbouwareaal van 1.088.838 hectare groeide vergeleken bij 2014 met 3,9% (2014: 1.047.633 ha).De Duitse minister van Economische Zaken Christian Schmidt verklaarde hierover: "Binnen de biologische landbouw stijgt het aantal bedrijven en het areaal stabiel. Ook de markt groeit, in 2015 behaalde de biologische markt in Duitsland een omzet van meer dan acht miljard euro, waarbij de tendens sterk stijgend is. Deze cijfers laten zien dat biologisch steeds geliefder wordt bij de consumenten, de biologische landbouw is naast de conventionele landbouw inmiddels een belangrijke zuil binnen de Duitse landbouw- en voedingseconomie. Mijn doel is om de biologische landbouw in Duitsland verder vooruit te helpen. Ook om deze reden heb ik de toekomststrategie biologische landbouw geïnitieerd, en daarom zet ik mij in Brussel in voor een snelle revisie van de EU-landbouwverordening waarmee we het vertrouwen van de consumenten en de biologische levensmiddeleneconomie versterken. Op één ding moeten de kopers daarbij kunnen vertrouwen: waar bio op staat moet ook bio inzitten."

In totaal bedroeg het aandeel van de biologische bedrijven aan het totale aantal landbouwbedrijven in het afgelopen jaar 8,7% (2014: 8,3%). Het biologisch landbouwareaal besloeg 6,5% van het totale landbouwareaal (2014: 6,3%). In totaal waren er in 2015 in de biologische sector 38.259 telers, verwerkers, importeurs en handelsbedrijven werkzaam.

De structuurgegevens over de biologische landbouw 2015 in Duitsland zijn te vinden op: www.ble.de/strukturdaten-oekolandbau

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.