Hydroxy mineralen toegelaten in biologische voeders

Onlangs zijn er nieuwe mineralen bronnen (hydroxy koper en zink, Orffa) toegelaten voor het gebruikt in biologische voeders. Goed nieuws, aangezien vele studies aantonen dat deze mineralen beter beschikbaar zijn voor het dier en minder complexen aan gaan met andere nutri├źnten uit het voer. Hierdoor is er een betere opname in het dier en daarnaast ook lagere uitscheiding van de mineralen via de mest naar het milieu.

Hydroxy mineralen koper en zink zijn opgenomen in de lijst van toegelaten bronnen van sporenelementen voor biologische voeders (bijlage VI van verordening 889/2008). Deze mineralen zijn gekenmerkt door een hoge stabiliteit in het voer en langzaam vrijkomen van de elementen in het maagdarmstelsel van het dier. Verschillende studies tonen aan dat het uitwisselen van de gangbare mineralen voor hydroxy mineralen resulteert in minder vet oxidatie en betere stabiliteit van vitaminen en andere voedingsstoffen. En bovendien, een smakelijker voer. De stabiliteit in de pens en het langzaam vrijkomen in het maagdarmstelsel, zorgt voor een betere opname van hydroxy mineralen en minder interacties met andere voercomponenten. Vele jaren van wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring met hydroxy mineralen laten zien dat dit ten goede komt van de prestatie en gezondheid van de dieren. Te denken valt aan een verbeterde darmgezondheid bij biggen, verbeterde klauwgezondheid bij zeugen en hogere vruchtbaarheid resultaten bij rundvee.
 
Meer informatie over hydroxy mineralen kunt u vinden op www.orffa.com of vraag hiernaar bij uw voerleverancier.
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.