Oplossing is maatwerk volgens Agrifirm

Extreem grote verschillen in en tussen percelen

Door de extreme weersomstandigheden zijn er dit jaar ook extreem grote verschillen te zien in en tussen percelen, die we normaal nooit zien. Ontwatering, pH, Ca-CEC bezetting, organische stofgehalte, storende lagen en bodemstructuur zijn hierin cruciaal. Bekijk eens kritisch wat u hier op termijn aan kunt doen.

"Ondergelopen delen in het perceel, percelen waar geen maïs meer groeit", zo somt Toine Heijmans, productmanager Ruwvoermanagement de problemen op waarmee gras-en maïstelers te maken hebben. "Op zand is de organische stof, het bodemleven en storende lagen naast de ontwatering vaak bepalend voor de kwaliteit van het perceel. Voor een goede structuur op maïsland op zware klei is een Ca-CEC bezetting rond de 90% zeer gewenst. Maar tegen deze extreme weersomstandigheden is geen enkel perceel opgewassen."

Oplossing is maatwerk

"De oplossing voor wisselingen in én tussen percelen is maatwerk”" geeft Heijmans aan. "Ontwatering, pH, Ca-CEC bezetting, organische stofgehalte maar ook storende lagen en bodemstructuur hebben invloed. Om dit aan te kunnen pakken kijken onze adviseurs en specialisten Ruwvoermanagement graag eens met u als gras- of maïsteler mee."

Voor meer informatie: www.agrifirm.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven