O.a. tegen bio-producten van Biosolis, Alga Maris en Lovéa

Aanklacht tegen (bio-)zonbeschermingproducten voor kinderen

De Franse consumentenorganisatie 'UFC-Que Choisir' heeft dinsdag 5 juli wereldkundig gemaakt dat verschillende zonne-producten voor kinderen ernstige tekortkomingen vertonen in termen van UV-bescherming. Na allerlei testen in het laboratorium besloot de organisatie een aanklacht in te dienen tegen 5 fabrikanten, namelijk Clarins, Bioderma, Biosolis, Alga Maris en Lovéa. Drie van de producten zijn bio-gecertificeerd.

"Gezien de zeer lage bescherming tegen UVA-straling op bijna een derde van de geteste producten willen wij een klacht indienen voor misleidende handel en bedrog tegen Clarins, Bioderma, Biosolis, Alga Maris en Lovéa voor de zonneproducten met een hoge factor van 50 en 50+", aldus de consumentenvereniging in een verklaring. "De etiketten staan vol met geruststellende uitspraken, maar de onderzochte producten bieden niet de minimale bescherming tegen UVA-straling die vereist worden door Franse deskundigen en Europese autoriteiten", aldus UFC-Que Choisir.

Deze producten vertonen volgens de consumentenorganisatie 'ernstige tekortkomingen:
  • Photoderm kid 50+ van Bioderma.
  • Sun Care Milk For Children van 50+ van Clarins.
  • Zonnecrème kids 50+ 'bio' van Biosolis.
  • 50+ zonnebrandcrème voor kinderen 'bio' van Alga Maris.
  • Hydraterende spray 'bio' 50 van Lovéa.

In totaal heeft UFC-Que Choisir 17 zonnebrandmiddelen met factor 50 en 50+ voor kinderen in een laboratorium getest, in de vorm van crèmes, sprays en melk.

Bron: Huffington Post


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.