Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vancouver verbiedt bijendodende pesticide

De lokale overheid van de Canadese stad Vancouver heeft een voorstel aangenomen dat het gebruik van neonicotinoïden verbiedt. Deze pesticide draagt bij aan de bijensterfte. Volgens onderzoeken zou het middel de weerstand van de bijen verlagen, waardoor de insecten vatbaarder zijn voor ziektes. In British Columbia wordt het middel gebruikt in de fruitteelt, die gecentreerd is rond de Okanaga en Fraser vallei.



De beslissing kwam een week nadat een viertal milieuorganisaties de Canadese Pest Management Regulatory Agency (PMRA) aanklaagde omdat er te weinig onderzoek gedaan zou zijn naar de impact van het middel op het milieu. Volgens een van die organisaties sterft jaarlijks 12 tot 38 procent van de bijen in de provincie. Volgens de organisaties is er nog altijd een goede toekomst voor de fruitteelt als die overstappen op biologische middelen.

In de provincie Ontario is het gebruik van het middel al drastisch gereduceerd, met 80 procent, onder graan- en sojatelers. Die stappen volgden na een uitzonderlijk hoge bijensterfte in de provincie in 2012/2013.

Bron: Vancouver Sun
Publicatiedatum: