
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- Meer natuur, beter voor dierenwelzijn: maar boer Gerjo Koskamp kan het niet alleen
Top 5 - afgelopen maand
Ruim baan voor goed en vers eten langs de snelweg
File wordt een smakelijk feestje op de A2
Overal staan mensen in de rij voor goed en vers eten. Op treinstations, festivals en in de binnensteden is het eetaanbod de laatste jaren drastisch veranderd. We leven in een 24/7-cultuur waarin 'bijna' alles voorhanden is. De snelweg ontpopt zich echter steeds meer als laatste bastion voor de ongezonde en fantasieloze snack. Als je als automobilist goed of vers wilt eten kom je bij het gemiddelde tankstation niet verder dan wat gemende noten of een zakje appelpartjes. In enkele gevallen smeren ze ter plekke een broodje voor je maar daar houdt het wel mee op.
"Er is weinig tot geen beleving, variatie of identiteit rondom het aanbod van eten en drinken langs de snelweg en dat is een gemiste kans", zegt Maartje.
Dagmar Pijnappels is zelf bijna dagelijks onderweg via de A2 van Den Bosch naar Amsterdam en betreurt het beperkte en voorspelbare aanbod. Toch is deze actie geen boos protest, aldus Dagmar. "Wij zien het als een vrolijke aanmoediging voor tankstation houders en wegrestaurants om iets met dit signaal te doen. Juist ook in de avonduren waarin het aanbod extra beperkt is langs de snelweg."
Lotte Wouters, die eerder al een succesvolle guerrilla actie opzette tegen het ongezonde streetfood aanbod in de Amsterdamse binnenstad, zegt: "Consumenten zijn veranderd. Ze willen ook onderweg iets kunnen eten wat past bij hun smaak en voorkeur en ze willen vooral meer beleving. Dat merken wij beiden in ons werk. Dit is wat ons betreft een kans voor ondernemers langs de snelweg om zich te profileren, een identiteit aan te meten en daardoor klanten meer aan zich te binden."
Voor meer informatie: www.thefoodlineup.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'
- 2023-04-05 Zwitserse bio-sector zet met biologisch horeca-label in op extra omzet
- 2023-04-03 Meld uw duurzame horecalocatie aan voor de Gaia Green Awards 2023
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport