Voedselgiganten storten zich op bio-bedrijven

Voedselgiganten, die hebben geworsteld met stagnerende verkoop, richten zich nu op kleinere levensmiddelenbedrijven die inspelen op de groeiende consumentenvraag naar eenvoudigere, meer natuurlijke producten. De overname van WhiteWave Foods Co. door Danone (voor USD 10,4 miljard) is de meest recente in een serie deals in de levensmiddelen industrie. Een van de merken bij de aankoop van WhiteWave Foods door Danone is Silk Soja melk.

Stijgende verkoop bijvoorbeeld Silk soja- en amandeldranken en Horizon biologische melk hebben bijgedragen aan de verviervoudiging van WhiteWave aandelen WWAV, +0.73% sinds de beursintroductie in 2012.

"De schappen zijn veranderd. Biologische en niet-GMO producten maken nu een snellere groei door dan conventionele producten", meldde Emmanuel Faber, hoofddirecteur Danone tijdens een conference call over de deal. Hij zei dat de verkoop van deze producten ongeveer drie keer zo snel groeit als die van de conventionele tegenhangers en dus geen niche meer zijn.

Hormel Foods Corp heeft, naar eigen zeggen, afgelopen zomer haar grootste overname ooit gedaan, toen het 775 miljoen dollar betaalde voor biologische vleesbedrijf Applegate Farms LLC. Het jaar daarvoor betaalde General Mills Inc. 820 miljoen dollar voor Annie's Inc., bekend om zijn biologische macaroni en kaas.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven