Rabobank nieuwe sponsor

Geslaagde open dag op proefboerderij Kollumerwaard

De open dag op donderdag 7 juli op proefboerderij Kollumerwaard in Munnekezijl was een succes. Circa 250 telers en andere belangstellenden hebben de proefvelden bezocht. Mede dankzij het mooie weer kan de organisatie terugkijken op een geslaagde dag.

De gehele dag reden excursiewagens langs de proefvelden met onder andere (poot-) aardappelen, suikerbieten, wintertarwe en uien. Naast de gangbare velden was er ook veel belangstelling voor de biologische teelt. Zo was er een demonstratie mechanische onkruidbestrijding en kon men het project Planty Organic bekijken. Dit is een innovatief landbouwsysteem dat zichzelf voorziet van (plantaardige) stikstof en daarmee 100% zelfvoorzienend is. Nieuw dit jaar was de teelt van bio-conserven, waarin onder andere spinazie en veldbonen worden geteeld voor verwerking tot groente in blik.Diverse standhouders hebben agrariërs bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onder andere drones, kistenwassers en plaagdierbeheersing. Voor de mensen die niks wilden missen was er een highlight-tour: binnen 1,5 uur werd men in vogelvlucht meegenomen langs de proeven op de velden.
Voorafgaand aan de open dag is de recent gerealiseerde spoelplaats officieel geopend. De proefboerderij beschikt vanaf heden over een spoelplaats met Phytobac en Heliosec. Op deze manier wordt het afvalwater gezuiverd. De spoelplaats is de eerste in zijn soort in Noord Nederland en de proefboerderij wil graag haar praktijkervaringen delen met geïnteresseerde telers.

Rabobank Noordenveld West Groningen nieuwe sponsor

Rabobank Noordenveld West Groningen is de nieuwe hoofdsponsor van de open dagen van Stichting proefboerderijen Noordelijke akkerbouw (SPNA). Tijdens de jaarlijkse open dag op Kollumerwaard op 7 juli is er een driejarig sponsorcontract getekend. Zowel de Rabobank als SPNA gaan voor een vruchtbare samenwerking.In Nederland is de Rabobank een brede financiële dienstverlener voor particuliere en zakelijke klanten en wereldwijd is de Rabobank de leidende bank in landbouw en voedselvoorziening. Daaruit voort vloeien de speerpunten die de Rabobank tot 2020 heeft in duurzame ontwikkeling. Zo is de Rabobank op mondiale schaal actief bij het verduurzamen van landbouw- en voedselketens, bijvoorbeeld door actief deel te nemen aan 7 ronde tafels voor verduurzaming van landbouw- en voedselketens. Ze stimuleren klanten om de resultaten van deze ronde tafels in hun bedrijfsvoering te integreren. Ook regionaal werken ze graag samen met innovatieve klanten en partijen die werken aan verduurzaming. Omdat SPNA continu werkt aan akkerbouwvernieuwingen, -verbeteringen en -verduurzaming is de samenwerking tussen de Rabobank en SPNA dan ook een logische stap.

Voor meer informatie: www.spna.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.