Open dag Warmonderhofboerderijen: 4 september

De boeren van Warmonderhof openen zondag 4 september van 11:00 tot 16:00 uur hun deuren. Dan willen zij graag samen met bezoekers genieten van de oogst van dit seizoen, muziek, lekker eten en drinken en leuke kinderactiviteiten zoals schatgraven, klimmen op een strobalenpiramide, kalfjes aaien en meerijden op de tractor. Locatie: Wisentweg 12 te Dronten.

De boeren van Stichting Warmonderhof werken samen met de studenten en de leraren van de gelieerde biologisch-dynamische landbouwschool Groenhorst Dronten Warmonderhof Opleidingen hard aan een gezonde toekomst voor iedereen. Ze zorgen voor een vruchtbare bodem, vitale gewassen, levenskrachtige en tevreden dieren. De open dag is hun manier om mensen er kennis mee te laten maken.

Rondkijken

Het publiek kan rondkijken in de groentetuin en de kas, op de akkers, in de koeienweiden en de stallen. Bezoekers mogen zelf hun groenten oogsten voor een rijke, vers geoogste dis thuis. Belangstellenden kunnen opstappen op de platte kar, en een rondritje maken langs alle bedrijfsonderdelen: de tuinbouw, de studentenhuizen, de veehouderij en de akkerbouw.

Kinderspelen

Voor de kinderen is Warmonderhof een walhalla. Ze kunnen schatgraven, ijsjes eten, klimmen op een strobalenpiramide en meerijden op de tractor. De vele kalfjes werken altijd als een magneet op de jongsten. Ze kunnen er naar hartenlust mee knuffelen in het stro. Ook Kinderdagverblijf Buitengoed van Kinderopvang Dronten, gevestigd op het erf van Warmonderhof, houdt open dag. In de tuin van het kinderdagverblijf kunnen ouders met kleine kinderen lekker picknicken en spelen. Ook kunnen zij binnen een kijkje nemen en informatie verkrijgen over de kinderopvangmogelijkheden van Buitengoed.

Lekker eten

Op en rond het erf staan eetstalletjes voor de lekkere trek, met producten en gerechten van eigen erf. Er zijn kraampjes met versgeperste sappen van eigen boomgaard, hamburgers van eigen koeien, pizza's uit de steenoven en biologische, huisgemaakte frieten. De koks van de Hofkeuken bakken ovenheerlijke taarten en cakes en serveren die met een kopje koffie of thee op het terras aan de vijver.

Muziek

Het kijken en proeven wordt omlijst door muziek van drie verschillende bandjes en ensembles. Van aanstekelijke ska door de band Ska Fé, blues en jazz van Two Broken Legs en folkmuziek door Matonnele, een bandje van oud-Warmonderhoffers. Adres: Wisentweg 12.

De toegang tot de open dag is gratis. Warmonderhof heet het publiek van harte welkom.

Voor meer informatie: www.warmonderhof.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven