Woordvoerder Consumentenbond over prijsvergelijking:

"Consument gaat voor beleving en brede assortiment naar bio-winkels"

Joyce Donat, woordvoerder van de Consumentenbond, reageert op BNR Radio op het eerder deze week gepubliceerde onderzoek van de Consumentenbond (klik hier voor meer informatie). Daaruit is gebleken dat biologische producten in de supermarkt goedkoper zijn dan in de natuurvoedingswinkels. De presentatrice vraagt haar onder meer of geen appels met peren vergeleken hebben.

De woordvoerder erkent dat de natuurvoedingwinkels ook kijken naar kwaliteit, smaak, manier van produceren en een eerlijke beloning voor de boer. "Wij hebben echt puur gekeken naar wat betaal je in de supermarkt en in de bio-winkel voor je biologische product." Maar ben je dan niet toch appels met peren aan het vergelijken?, vraagt de presentatrice daarop. "Nee, we hebben gewoon de biologische beschuit van alle verschillende winkels bekeken. Alleen bij de natuurvoedingswinkel heb je misschien zes verschillende soorten biologische beschuit. Dus daar zit wel een verschil, maar voor consumenten die gewoon af en toe biologisch willen kopen of het wel makkelijk vinden om bijvoorbeeld snel biologisch te kopen, die willen toch wel weten waar ze goedkoper uit zijn." De Consumentenbond ziet ook dat het bio-aanbod bij gewone supermarkten gestaag groeien. Daarom wilden ze kijken hoe dit zich verhoudt in de prijs.


Estafette in Breda.

De presentatrice vraagt haar vervolgens of de de biologische winkels zich hiermee niet uit de markt prijzen. "Nou, dat ligt er een beetje aan welke klanten ze bedienen. Er zijn mensen die toch de beleving en het brede assortiment belangrijk vinden, die zullen altijd naar de natuurvoedingswinkels gaan. Ook als je bijvoorbeeld biologisch-dynamische producten wilt hebben, die zijn bijna niet te krijgen in supermarkten, maar wel daar. Ze bedienen natuurlijk een deel van de markt. Maar er is een groeiende groep consumenten die wel bewust is, maar nog niet zo doorgewinterd 'biologisch' dat ze echt alles biologisch willen, maar wel die keuze willen hebben. En die worden steeds beter bediend door de supermarkten."

Bron: BNR Radio

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven