Fungeert vanaf eind september als De Groene Weg-slachterij

Slachterij Groenlo ingericht op duurzaamheidsconcepten van Vion

De slachterij van Vion in Groenlo wordt omgebouwd tot een gespecialiseerde locatie voor verwerking van de duurzaamheidsconcepten van de onderneming. Na een grootscheepse verbouwing, die bijna is afgerond, slacht Vion vanaf eind september 2016 in Groenlo alle varkens van de marktconcepten Good Farming Star en van het biologische concept De Groene Weg.

De investering van 4 miljoen euro in de Vion slachterij in Groenlo is een belangrijke stap in de optimalisatie van het productieproces. Frans Stortelder, als Chief Operating Officer Pork verantwoordelijk voor de varkensvleesdivisie van Vion: "We zien een sterke groei in de vraag naar biologisch varkensvlees en ook de afzet van ons Good Farming Star-concept ontwikkelt zich voorspoedig. Wij spelen op deze groei in door de gerelateerde activiteiten - van slacht tot en met consumentenverpakking - te concentreren in Groenlo. Dit zorgt voor een optimale kanalisatie van stromen en een efficiëntere en flexibele werkwijze." De concentratie in Groenlo past volgens Stortelder in de focus op het optimaal verwaarden van de door Vion verwerkte varkens.

Marktleider

Vion is met Good Farming Star en biologisch vlees in Nederland leidend in het segment diervriendelijker geproduceerd varkensvlees. Dochteronderneming De Groene Weg is sinds 1981 Nederlands marktleider op het gebied van biologisch rund- en varkensvlees. In Nederland zijn er 12 biologische De Groene Weg-slagerijen; het grootste deel van het biologische vlees wordt afgezet via de retail en in export.

Good Farming Star

Met Good Farming Star speelt Vion sinds 6 jaar in op de vraag naar diervriendelijker en duurzamer geproduceerd varkensvlees in Nederland. In samenwerking met ketenpartijen (veehouders en retail) en maatschappelijke organisaties levert de onderneming vertrouwd varkensvlees uit een geborgde en transparante keten. Het Good Farming Star-varkensvlees draagt het Beter Leven keurmerk met één ster van de Dierenbescherming en voldoet aan de criteria van het Varken van Morgen.

Prijspilot

Met twaalf veehouders die varkens leveren binnen het Good Farming Star-concept, is dit jaar gestart met een prijspilot. Daarbij wordt de uitbetalingsprijs steeds voor een periode van 4 weken vastgezet; dit in tegenstelling tot de gangbare methode van weekprijzen. Vion overlegt regelmatig met de deelnemers om na te gaan of deze methode kan zorgen voor een minder grillig verloop van de varkensprijzen binnen het concept. Daarmee wordt de stabiliteit en continuïteit van de Good Farming Star-keten bevorderd. De pilot sluit aan bij het werken vanuit een vraaggestuurde planning door Vion. Om een volledig beeld te kunnen vormen, heeft Vion in overleg met de deelnemers besloten om de pilot te verlengen tot eind 2016.

Vion is een internationale vleesproducent met productielocaties in Nederland en Duitsland en verkoopkantoren in meer dan zestien landen wereldwijd. In 2015 realiseerde Vion een omzet van 4,6 miljard euro.

Voor meer informatie: www.vionfood.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.