Veganistische dressings en vinaigrettes van Emils

Veel mensen (veganistisch én niet-veganistisch) ontdekten afgelopen jaar de lekkere veganistische mayonaise van Emils. Goed nieuws, want daar komen nu drie dressings bij. De dressings zijn bij coöperatieve groothandel De Nieuwe Band geproefd en de proevers vonden ze erg lekker. Behalve als dressing zijn ze ook heerlijk voor op een sandwich of als dip.Vrij van zoetstoffen, lokale ingrediënten

Alle dressings zijn gemaakt zonder hittebehandeling en zonder toevoegingen. Ze zijn van dezelfde kwaliteit zoals we deze ook al kennen van de vegan mayonaises. Zo zijn ze vrij van zoetstoffen als suiker of agavesiroop. Het enige ingrediënt wat als zoetstof aangemerkt zou kunnen worden is appelsap. Daarnaast worden de hoofdingrediënten zoveel mogelijk lokaal, in Duitsland, geproduceerd. De mosterd, olie, appelsap en azijn in deze sauzen komen uit Duitsland. Wat ze niet uit Duitsland kunnen krijgen, halen ze uit Europa. Zo komt de olijfolie bijvoorbeeld uit Spanje.

Emils: een vriendenbedrijf

Emils is opgericht door de vrienden Michael Wiese en Jens Wages. Na een carrière waarbij ze beiden het gevoel hadden 'vastgelopen' te zijn, besloten ze samen een bedrijfje te beginnen. Ze wisten eerst nog niet precies wat, alleen dat het iets met eten moest zijn, aangezien ze allebei enorme kookfanaten waren. Daarnaast moest het iets zijn waar ze 100% achter staan, wilden ze geen winstoogmerk en moest iedereen die mee zou werken aan het bedrijf er beter van worden. Het idee om kant-en-klaarsauzen te gaan maken, kwam van Jens. Toen hij op een feestje was proefde hij daar een saladedressing waarin hij zijn eigen recept herkende. Wat bleek: het recept was via een vroegere huisgenoot bij diens moeder terecht gekomen, die had het weer aan anderen doorgegeven en zo was het bij de gastvrouw van het feestje terecht gekomen. Jens dacht: "Als moeders mijn recept aan elkaar doorgeven, heeft het zeker een kans op de markt! En hoeveel mensen zijn er niet die laat thuis komen van hun werk en geen zin meer hebben om nog zelf een saus of dressing te maken? Laten wij er met ons bedrijf voor zorgen dat deze mensen kwalitatief goede en lekkere sauzen kunnen kopen, zonder conserveringsmiddelen."Toen gingen ze aan de slag. Het bleek nog niet zo makkelijk te zijn, om een dressing te maken zonder conserveermiddelen die ongekoeld toch langere tijd houdbaar is. Na lang experimenteren met verschillende samenstellingen, is het ze toch gelukt. En daar zijn ze behoorlijk trots op. Jens: "Naast onze sauzen, is er eigenlijk nog steeds geen andere saus te vinden die zo lang houdbaar is, zonder toegevoegde stoffen die ze langer houdbaar maken. Je begrijpt dat ik vanaf nu mijn recepten wél geheim zal houden."

Regionaal betrokken

Emils gebruikt niet alleen zo veel mogelijk lokale ingrediënten uit de regio, ze zijn ook op andere manieren betrokken bij de regio. Zo hebben ze hun werkplaats in een centrum waar mensen met psychiatrische problemen aan het werk kunnen en werken ze hiermee samen. De cliënten van deze instelling plakken bijvoorbeeld de etiketten op de potjes.Daarnaast is Emils, samen met particulieren en boeren, eigenaar van Regionalwert, een bedrijf waar alleen biologische regionale producten verwerkt worden. Samen zorgen ze ervoor dat de producten uit de regio verwerkt en verkocht worden. Zo kan iemand hier met zijn oogst aardbeien komen en er bijvoorbeeld jam van laten maken. Op deze manier willen ze de lokale economie zoveel mogelijk te stimuleren.
Bioland-certificaat

Alle producten van Emils dragen het Bioland-certificaat. Dat is een certificering die op veel punten nog een stuk verder gaat dan de EU-bio-certificering. Zo moeten alle ingrediënten afkomstig zijn van bedrijven die 100% biologisch werken en zijn er strengere voorschriften wat betreft het gebruik van bestrijdingsmiddelen.

Voor meer informatie: www.nieuweband.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.