Prognose ABN AMRO te laag volgens Bionext-directeur

"Groei bio-omzet supermarkten boven de 15%"

Tholen - Het Economisch Bureau van ABN AMRO verwacht dat de uitgaven aan biologisch voedsel in Nederland de komende vijf jaar met gemiddeld 7 procent zullen toenemen. Dit maakte de bank vorige week bekend. Bavo van den Idsert, directeur van Bionext, is van mening dat de bank met die prognose te laag zit. Daarvoor wijst hij op de groeipercentages in de afgelopen tien jaar. "Sinds 2007 is de omzet elk jaar met meer dan 10 procent toegenomen. Alleen in 2014 heeft de groei een “dip” gehad, met een groeipercentage van 6 procent. Het afgelopen jaar is de omzet weer met meer dan 10 procent gegroeid. Voor de komende jaren verwacht ik een jaarlijkse groei van 10 tot 15 procent."


Bavo op het bioKennis-congres in 2011.

Hij ziet het als een positieve ontwikkeling dat ABN AMRO deze sectoranalyse gemaakt heeft. "Het is goed om te zien dat een bank die zelf niet heel diep in de biologische landbouw zit zich er wel op deze manier in verdiept heeft. Mooi is ook dat ABN AMRO de verwachting uitspreekt dat de vraag naar gezonde biovoeding verder zal gaan groeien."

Een belangrijke aanjager van de groei is volgens Bavo het feit dat de supermarkten vanaf het najaar van 2014 biologisch omarmd hebben. "De supermarkt is dan ook de sterkste groeier, dit jaar zit de groei van de bio-omzet in de supermarkten zelfs boven de 15 procent. Ik verwacht dat de omzet van de bio-winkels dit jaar ook weer groei laat zien."
 
Voor meer informatie: van.den.idsert@bionext.nl, www.bionext.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven